17-09
FC Winterswijk 8 (zon) - KSV 3
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Vanmorgen was het dan eindelijk zover: de eerste competitiewedstrijd stond op het programma. "KSV thuis, altijd lastig" werd voor de tijd geroepen en dat bleek ook zo te zijn. FC Winterswijk 8 begon sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een kansenfestijn in de eerste helft. Tom kreeg na 5 minuten de bal voor z'n voeten en haalde uit, maar deze bal vloog helaas voorlangs. Een paar minuten laten kreeg Rick, na een mooie aanval over veel schijven, een kans om uit te halen. Helaas had de keeper een antwoord. Uit een verdwaalde corner maakte KSV uiteindelijk de 0-1. Een paar minuten na de goal van KSV had Tom K een geweldige actie in huis. Hij liep als een ware MESSI2 door de verdediging van KSV, waarna hij keihard uithaalde: recht op de keeper. De keeper liet de bal los voor de voeten van Joris, maar hij schrok zo erg (en was er heilig van overtuigd dat hij buitenspel stond) dat hij het presteerde om een bal van een halve meter voorlangs te tikken. Leider Paul besloot drastisch in te grijpen en wisselde zijn beide buitenspelers (Rob en Joey). In het laatste kwartiertje van de eerste helft kreeg FC Winterswijk nog een paar kansjes, maar dit resulteerde helaas niet in een goal. Vlak voor de rust had keeper Tom nog een belangrijke redding, waardoor FC Winterswijk in de wedstrijd bleef.


In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd: FC Winterswijk bleef druk zetten en kansen creëren om de 1-1 binnen te schieten. Na een goed lopende aanval kreeg Jorrit de bal op een presenteerblaadje, maar hij kreeg het voor elkaar om de bal wel/niet/half te raken en over de achterlijn te schieten. 5 minuten voortijd was het dan eindelijk zover. Tom K toverde nog maar weer eens een solo uit de hoed. Hij speelde 1 man uit, nog één, nog één... toen leek het heel even fietfiet bal kwiet, maar nee hoor. Op karakter hield Tom de bal toch in bezit en speelde nog een tegenstander zoek om vervolgens op prachtige wijze met z'n linker voetje de 1-1 op het scorebord  te jagen. Daarna ging FC Winterswijk vol door voor de overwinning en kregen we in de allerlaatste minuut een corner tegen. De bal komt hoog voor en bal weer terug en weer voor... voor de voeten van een KSV'er die de bal over de lijn schoot 1-2.


Conclusie: De bal gaat er op Jaspers nog niet erg makkelijk in... En wederom was Jordi B verreweg de beste man op t veld! Volgende week staat de 'altijd lastige' wedstrijd RKZVC uit op 't programma! Nog even over onze kampioenschapaspiraties: deze blijven er gewoon. Ajax staat in de winter ook wel eens 12 punten achter en wordt dan ook gewoon kampioen. Niks om je zorgen over te maken dus.

Deel dit bericht