15-04
FC Winterswijk 8 (zon) - Longa '30 8
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2013-2014

FC Winterswijk 8 geeft het kampioenschap definitief weg

Afgelopen zondag nam FC Winterswijk 8 het op tegen Longa ’30 8. Het verhaal was simpel. Wil je nog kampioen worden, moet je zelf winnen en hopen op een misstap van Longa ‘30 7. Door verschillende omstandigheden waren er bepaalde spelers afwezig, waardoor we met een soort van gelegenheidsopstelling aan de aftrap stonden... Zo stonden de linkshalf en linksbuiten centraal achterin.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat FC Winterswijk 8, de laatste kans op de titel met beide handen wilde aangrijpen. Al na twee minuten hand Jan een levensgrote kans, alleen miste zijn kopbal wat kracht en was het een makkelijke prooi voor de keeper. Na een half uur voetballen en wat kleine plaagstootjes over en weer was het voor het eerst raak. Een snelle ingooi van Niek kwam in de voeten van Jorrit die in één beweging de bal aannam en opendraaide om vervolgens de bal bij Tom K. in te spelen. Tom K. had op zijn beurt een goede pass in huis op Jordi B. die verwoestend uithaalde en de bal prachtig hoog in de goal schoot. 1-0! Een paar minuten later was er weer zo'n veel belovende aanval, dit keer was Davey het eindstation, helaas schoot hij de bal naast i.p.v. in het goal.

In de tweede helft leek al het goede spel van de eerste helft compleet te verdwenen. Er werd niet meer als collectief druk gezet, tegenstanders die zonder problemen uit iemands rug wegliepen. En dan nog het eigen spel wat verzaakt werd. Zo kwam Longa ‘30 dan ook terecht op 1-1 na een iet wat knullige situatie voor het goal van de goed keepende Lars. Na de 1-1 golfde het spel over en weer, maar FC Winterswijk kwam niet verder dan wat afstandschoten en Longa ‘30 verzuimde de kansen af te maken. Vijf minuten voor tijd werd er toch nog gescoord. En wel door de gasten. Ze kregen een corner. Bij de thuisploeg ging er flink wat mis in de communicatie en een speler van Longa ‘30 was de gelukkige, toen hij bij de tweede paal de bal binnen kon schieten. Direct vanaf de aftrap kreeg FC Winterswijk nog een levensgrote kans op de 2-2. Uit een fantastische diepte bal van Dennie, was het Davey wie de bal controleerde en voorlangs schoot i.p.v. in de goal of breed op Tom K. die vogeltje vrij naast hem stond.

Conclusie; we hebben een goede eerste helft gespeeld en dat is al heel wat in vergelijking met de laatste weken. Niek Sanders speelde een puike pot als rechtsback en is daarmee man of the match. We spelen nu nergens meer voor. Het enige wat nog telt is wie er de meeste goals maakt, zodat hij geen kratje bier hoeft te tikken.

Was getekend,

Joris Kansenmisser

Deel dit bericht