10-12
FC Winterswijk 8 (zon) - Marienveld 2
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2013-2014

Herbstmeister

Afgelopen zondag was het alweer tijd voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. FC Winterswijk 8 kreeg bezoek van Marienveld 2. Voorafgaand aan deze wedstrijd stond FC Winterswijk nog 2e op doelsaldo. Mede-koploper KSV moest uit naar MEC, daarop besloten we een spion naar Miste te sturen om ons de uitslag mede te delen. KSV won met 3-1, dus we wisten wat ons te doen stond: namelijk met minimaal 3 doelpunten verschil winnen.

Zoals eigenlijk elke week was FC Winterswijk 8 vanaf het eerste fluitsignaal de baas op het veld. De tegenstander probeerde rustig op te bouwen en we lieten ze een beetje komen. Na een minuut of 10 gingen ze achterin in de fout. Jasper pakte de bal op, liep recht op de keeper af en rondde beheerst af: 1-0. 5 minuten later ging het wederom mis achterin bij Marienveld. Een lange bal van Tom de Vries leek eenvoudig weggewerkt te kunnen worden door de keeper van de gasten. Na een beetje druk zetten schoot hij echter vanaf punt 16 de bal bij Tom K. in de voeten en hij besloot van een metertje of 30 de bal hoog in het lege goal te schieten 2-0! Voor rust kregen we nog wel een paar kansjes, maar dat is het vernoemen niet waard.

In de tweede helft begon FC Winterswijk fanatiek, ze gingen op zoek naar de 3-0. Vooral Lars H. leefde zich met vele sprintjes naar voren uit, maar veel zin had dit eigenlijk niet... Na een kwartier voetballen in de 2e helft kwam de eerste kans voor de mannen van Paul. Na een goede onderschepping op het middenveld was het Jordi die Joey lanceerde op weg naar de goal van de tegenstander. Joey bleef rustig en schoot de bal rustig in de hoek: 3-0. Maar met die 3-0 namen we geen genoegen. In het laatste half uur van de wedstrijd kregen we nog wel een kans of 3 à 4 die voor de 4-0 had kunnen zorgen maar Jordi, Tommy en Joey faalden allemaal.

Conclusie: De laatste 8 wedstrijden werden allemaal gewonnen. We liggen mooi op koers om kampioen te worden. Tom de Vries keepte een fantastische pot en is daarmee man of the match geworden.
Na een welverdiende onderbreking gaan we op 9 februari de wei weer in; op weg naar het kampioenschap.

Deel dit bericht