30-09
FC Winterswijk 8 (zon) - Pax 6
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2013-2014

Vanmorgen stond de topper FC Winterswijk 8 - Pax 6 op het programma. Meer nieuws over dit ware kansen festijn volgt later in dit verslag...

Vanmorgen stond het maken van de teamfoto ook het programma. We moesten om kwart voor 11 op de foto en leider Paul nam het zekere voor het onzekere. Om 9 uur moesten we ons melden op sportpark Jaspers. Daar stonden 10 bloedmooie vrouwen klaar die hun uiterste best gingen doen om 'van dat zooitje ongeregeld' nog iets acceptabels te maken, aangezien de foto op A1 formaat in de plaatselijke discotheek komt te hangen. De sponsor was zeer tevreden en vond dat iedereen er goed uitzag, dus we konden ons begeven naar het nieuwe hoofdveld. We waren nog niet halverwege toen we bestormd werden door onze fans die allemaal met de sterren van trainer Paul op de foto wilden... Vele handtekeningen en foto's later, inmiddels kwart over 11, ging het sterrenensemble op de foto.

Om kwart voor 12 werd er afgetrapt. FC Winterswijk begon zwak aan de wedstrijd en stond de eerste 10 minuten redelijk onder druk en kreeg dan ook een tegengoal te verwerken. Na die 10 minuten begon FC Winterswijk te voetballen, ze kregen een grote kans nadat Jordi de bal voorzette op Joris, maar die kopte helaas over. Daarna was Jorrit gevaarlijk met een schot van 20 meter, maar helaas miste dit schot wat kracht. Na 20 minuten voetballen kwam toch de 1-1 op het scorebord dankzij knullig uitverdedigen van Pax. Na goed druk zetten van Jordi kreeg hij de bal en met een bekeken schuiver zette hij beide teams weer op gelijke hoogte. Een paar minuten later werd Jorrit vrij voor de goal gezet, maar zijn inzet vloog hoog over. 10 minuten voor de rust dacht FC Winterswijk op een 2-1 voorsprong te komen. Aan het eind van een prachtig combinatiespel en een goede solo van Rick de 16 in, kaatste hij met Joey, kreeg de bal terug en hakte Rick de bal prachtig in de goal. De scheids gaf een goal terwijl de grens met de vlag aan het zwaaien was. De scheids liep erheen en keurde het doelpunt alsnog af.


In de tweede helft begon FC Winterswijk sterk. Er was een duidelijk overwicht en we kwamen steeds dichter bij de 2-1, maar zoals wel vaker dit seizoen zat het niet mee en vloog de bal plotseling in de andere goal dus stonden we met 2-1 achter in plaats van voor. Direct daarna kreeg Pax de kans om de wedstrijd definitief te beslissen, er kwam een goede steekpass maar Dennie was op tijd zijn goal uit en onderschepte deze aanval. Na dit moment begonnen we nog harder te werken. Dit resulteerde dan ook in 2 zo niet 3 100% kansen. Eerst kopte Joris uit een corner van Rick naast, daarna koos Jorrit voor de moeilijke weg door met een prachtige boogbal te keeper te passeren, maar helaas stond de paal het doelpunt nog in de weg. Na de volgende mislukte aanval van FC Winterswijk sjokte Joey op z'n gemakje terug naar de eigen helft toen hij plots van de tegenstander de bal in z'n voeten kreeg. Hier wist de nummer 9 wel raad mee, hij liep simpel om de keeper heen en tikte de 2-2 binnen. Maar 5 minuten voor tijd ging het toch mis. Een domme overtreding op randje 16 leverde een vrije trap op voor Pax. De vrije bal ging over de muur... En werd door keeper Dennie in eerste instantie redelijk gepakt voor iemand die normaal nooit keept. Maar de complete verdediging stond te slapen en voor de inlopende spits van Pax was het scoren dan nog een eitje.

Conclusie: zwaar onterecht verloren. Deze week wordt er alleen maar getraind op afwerken. Dennie keepte voor een gelegenheidskeeper goed, en is daarom man of the match.
Volgende week moet we uit naar Longa. De wedstrijd begint om half 12. De supporters bus vertrekt om kwart voor 11 vanaf sportpark Jaspers!

Deel dit bericht