03-11
FC Winterswijk 8 (zon) - Ruurlo 4
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2013-2014

Zondagochtend was het weer tijd voor het wekelijkse potje ballen. FC Winterswijk 8 moest het opnemen tegen Ruurlo 4. Na de onthutsend slechte wedstrijdvan vorige week, die wie weliswaar gewonnen werd, dacht men dat het deze keer wel beter zou zijn. Een muziekbox werd aangeschaft en langs de lijn hordes mensen uit alle hoeken van ons land.

De wedstrijd begon inderdaad veelbelovend. Binnen een minuut binnen kreeg Tommy een kansje op 1-0, maar helaas rolde de bal langs de paal. In de 5 minuten daarna hielp Ruurlo twee 100%  kansen om zeep. In de rest van de eerste helft golfde het spel op en neer met mogelijkheden voor beide teams. Ruurlo was de betere ploeg, maar gelukkig voor de mannen van Paul, Arnold en Johan resulteerde dit overwicht niet in doelpunten. 5 minuten voor rust werd er dan toch gescoord. Na een vrije trap van FC Winterswijk (die slecht werd uitverdedigd), kwam de bal voor de voeten van Domi die verwoestend uithaalt van een metertje of 30. De keeper liett de bal los en Joris was er als de kippen bij en schoot de bal hard binnen. Net voor het laatste fluitsignaal had FC Winterswijk een schitterende aanval in huis, tikki-takka voetbal tot aan de 16 van de tegenstander, en daar ging het verder. Jordi, Rick en Joey combineerden er op los, het uiteindelijke resultaat.... Balverlies. En daarna was het rust.

Normaal gesproken beschrijven we de wedstrijd en niet wat er in de rust gebeurt, daar maken we vandaag een uitzondering voor. Terwijl wij voor de laatste keer in het gebouw van v.v. Winterswijk genoten van onze thee en spraken over Pokémons al Pikachu en Charmander, het aantal badges, wie de meest sterke Gymleider was, schreeuwde de trainer van de tegenstander zijn manschappen toe.

Na 15 seconden in de tweede helft maakte FC Winterswijk de 2-0 na goed storen van Tom en Jordi kreeg Jordi de bal. Hij liep op z'n Jordi's (gewoon kallum an niks aan de hand loopje) met de bal aan de voet richting de goal van de tegenstander, kapte een keer en schoot de bal met links laag in de hoek. Een paar minuten later had Tom een goede actie in huis, hij speelde 2 man uit en gaf de bal hard en laag voor. Joey kwam aangesprint en schoot de bal, met links, binnen en zette zo de 3-0 op scorebord. Na een kwartiertje voetballen in de tweede helft kreeg Ruurlo een vrije trap.. De bal werd genomen door de Maradona van Ruurlo. Hij schoot de bal fantastisch op de goal: zacht laag en met een 'stuiter'. Het schot was zo lastig dat keeper Tom over de bal besloot te duiken, 3-1. Z'n commentaar achteraf ' Achja je speelt toch voor het publiek, een beetje spanning in de wedstrijd houden.. mooiman! Ruurlo kreeg daarna nog wel wat kansjes en hetzelfde gold voor FC Winterswijk, maar deze werden allemaal niet verzilverd en zo bleven de 3 punten in Winterswijk.

Conclusie, FC Winterswijk 8 wint wederom, Paul heeft het goed voor elkaar, zijn mannen werken voor elkaar, pakken 3 punten en de koppositie. Met een praktisch foutloze tweede helft en een doelpuntje is Jordi Besseling man of the match geworden.

Volgende week spelen de mannen van Pauls/Arnolds/Johans keurkorps opnieuw in Lichtenvoorde voor de uitwedstrijd tegen Longa '30 8. Waar eerder dit seizoen gewonnen werd van Longa '30 7 gaat FC Winterswijk op zoek naar een nieuwe driepunter. OP NAAR HET KAMPIOENSCHAP!

Deel dit bericht