01-04
FC Winterswijk 9 (zon) - Grol 8
1711

FC Winterswijk 9 wint en is kampioen

Het negende heeft gedaan wat verwacht mocht worden. Op het hoofdveld werd afgerekend met Grol 8, waardoor het KAMPIOENSCHAP een feit is. Het is hiermee een van de eerste kampioenen van Nederland dit seizoen.
FC Winterswijk begon fel en kreeg kansen genoeg. Met name Robert Berenschot had voor de openingstreffer kunnen zorgen. Hij liet dit na, maar gunde Remke Heinen even later wel een goal. De snelle aanvaller werkte beheerst af. FC Winterswijk ging verder om snel de tweede treffer te maken. Dat lukte pas net voor rust, toen Marc Toebes wel raad wist met een kans. Grol had op dat moment nog geen schot op goal kunnen lossen, en de zon voorkwam dat doelman Bart onderkoeld raakte.

Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer, maar de scherpte ontbrak. Ook de drang om (zelf) te scoren was soms te groot. Uiteindelijk wist Remke Heinen zijn tweede alsnog te maken en bracht Koen Bakker de marge zelfs op vier.

Na de wedstrijd was er een enorm feest in de kantine, dat werd vooraf gegaan door een memorabele rondrit door Winterswijk. Je wordt maar een keer als allereerste team kampioen van de club, dus reden genoeg voor het negende om enorm uit te pakken.
Volgend jaar gaat het team het een niveautje hoger proberen.
De sjaals zijn overigens voor € 10,- te koop. Let op; zeer beperkte oplage! Tekst is neutraal (FC Winterswijk kampioen 2013/2014). Informeer bij een van de spelers.

Klik hier om alle foto's van de wedstrijd te bekijken.

Deel dit bericht