10-11
FC Winterswijk 9 (zon) - Longa '30 10
Afbeelding: Zondag 9 seizoen 2013-2014

FC Winterswijk 9 heeft opnieuw gewonnen. De topper tegen nummer twee Longa ’30 werd na een moeilijke eerste helft in de tweede helft vrij eenvoudig beslist. De mannen van Oord en van de Vlekkert wisten op het nieuwe hoofdveld met 3-0 te winnen.

Het begin verliep zoals verwacht. Longa '30 bleek een voetballende ploeg te zijn en FC Winterswijk besloot hen het spel te laten maken. Halverwege de eerste helft was het goed geweest en nam FC Winterswijk het heft in handen. Met succes. Marc Toebes was met een vrije trap en een kans dichtbij de openingstreffer. Uiteindelijk was het toch een vrije trap van Toebes die zorgde voor de 1-0. De hulp van de doelman mag daarbij niet vergeten worden. FC Winterswijk stond organisatorisch sterk en gaf achterin vrijwel niets weg. En als Longa '30 er eens probeerde door te komen, was daar doelman Bart die zijn goal schoon hield.

Vroeg in de tweede helft wilde FC Winterswijk het duel beslissen. Het zorgde voor druk, duels werden gewonnen en uiteindelijk verdubbelde gastspeler Mick de score met een hard schot, waarbij de keeper opnieuw de bal door zijn handen liet glippen. De wedstrijd was gespeeld, maar de thuisploeg zocht naar meer en vond ook meer. Koen Bakker schoot strak raak bij zijn eerste balcontact.

Door de overwinning staat het negende met 18 punten uit 6 duels bovenaan en een slag met de concurrentie is al geslagen. Volgende week staat echter opnieuw een lastig duel op het programma. AD '69 moet in Aalten worden bestreden.

Deel dit bericht