17-02
FC Winterswijk 9 (zon) - Longa '30 9
Afbeelding: Zondag 9 seizoen 2013-2014

FC Winterswijk 9 vergroot gat opnieuw

Na een (te) lange winterstop mochten de mannen van v.d. Vlekkert en Oord weer de wei in. Slachtoffer was ditmaal Longa '30 9. Zij werden met een 5-2 nederlaag terug naar Lichtenvoorde gestuurd.

In de beginfase gingen de ploegen gelijk op, maar naarmate de eerste helft vorderende greep FC Winterswijk de macht. Een doelpunt van Mark Jansen was goed voor de voorsprong. Deze werd snel verdubbeld door Toebes, die al ruim 1 wedstrijd droog stond. Diezelfde Toebes zorgde nog voor rust voor de 3-0. Lang leek het een besliste wedstrijd en zou de tweede helft een rustige worden. Niets bleek minder waar. Naast het feit dat Longa '30 terug kwam tot 3-1, wist de staf met vier wissels in de rust het team te verrassen. Zo werd het geen rust, maar onrust. Wel kreeg iedereen (op eentje na...) op deze manier minimaal een helft speeltijd. Ook wel eens lekker.

In de tweede helft kreeg de onrust op het veld een vervolg. Longa '30 scoorde de tweede treffer en FC Winterswijk mocht niet klagen dat de gelijkmaker niet op het scorebord kwam. Uiteindelijk was het Jansen die uit een van de tegenstoten zijn tweede maakte en de thuisploeg weer lucht gaf. Heel goed werd er niet gevoetbald, maar het was genoeg om de tegenstander de baas te zijn. In het slot van de wedstrijd gooide Toebes het duel echt op slot. Hij volleyde zijn derde tegen het net. Hij vergat na zijn 'hattrick' vervolgens de wedstrijdbal mee naar huis te nemen, waardoor er alsnog afgetrapt kon worden voor het restant. De scheids nam het er vervolgens flink van door nog even een minuut of zeven (onnodige) blessuretijd toe te voegen.

Het gat met de andere hooggeplaatste ploegen is door de zege vergroot. Aangezien de Vossen verloren en er in Hengelo blijkbaar niet genoeg voetballers waren te vinden om een wedstrijdje te spelen, is FC Winterswijk 9, net als in alle speelronden tot dusver, de winnaar van het weekend. De komende twee weken is er geen competitieprogramma voor FC Winterswijk 9. Als iemand alvast tips heeft voor het kampioensfeest, horen we dat graag, wij zijn het namelijk niet gewend...
 

Deel dit bericht