18-03
FC Winterswijk 9 (zon) - Pax 8
Afbeelding: Zondag 9 seizoen 2013-2014

FC Winterswijk 9 wint; nog acht punten nodig
Het negende heeft opnieuw gewonnen. Pax wist tot de rust tegenstand te bieden, maar verder dan tegenhouden kwamen de gasten niet. FC Winterswijk creëerde wel kansen, maar het duurde meer dan een uur voordat de eerste in het netje lag. Uiteindelijk werden er drie gemaakt; voor elk punt dus een.

Het was niet zo zonnig als vorige week. Sterker nog, het briesje op Jaspers zorgde er voor dat met name doelman Bart vanwege onvoldoende werkzaamheden het zelfs koud kreeg. Om over de wissels op de bank nog maar te zwijgen. En dat ondanks het warme welkom van de kalende middenvelder van Pax. Deze foutparkeerder kon een goed bedoeld advies blijkbaar niet waarderen...

Vanaf het begin was het doel van de bezoekers duidelijk; een puntje ophalen bij de koploper. Tot de rust hield Pax stand. De organisatie bij hen stond goed en Winterswijk 9 had moeite om er door te komen, al speelden de mannen van v.d. Vlekkert en Oord prima.

Het goede spel was na rust niet terug te zien en Pax kreeg ook een kans. Het werd dus tijd om het wapen Mark J in te zetten. Bij een hoekschop stoomde hij op en knikte knap een corner van Remke binnen. Een minuut later was het beslist toen Marc T vanaf elf meter mocht aanleggen. In het slot van de wedstrijd raakte Jeffrey de keeper en per ongeluk ook de bal: 0-3.

Door de winst heeft FC Winterswijk 9 nog slechts 8 punten maximaal nodig om het kampioensfeest te kunnen vieren. Reden voor supporter Yuri om alvast een voorschot daarop te nemen en een kratje neer te zetten. Hulde!
De komende week gaat de ploeg op Vossenjacht om het daarna in een van de twee thuisduels af te kunnen maken.

Deel dit bericht