06-10
FC Winterswijk 9 (zon) - Varsseveld 7
Afbeelding: Zondag 9 seizoen 2013-2014

FC Winterswijk 9 met moeite nog zonder puntverlies

FC Winterswijk 9 is er opnieuw in geslaagd drie punten te pakken. Zondag werd met veel moeite Varsseveld 7 verslagen: 3-2. Een gehavende selectie, een halve technische staf en slecht voetbal stonden symbool voor deze zondag. Pas laat werd duidelijk dat er weinig keuzes konden worden gemaakt voor de opstelling. Met een wisselspeler op de bank was het vooral zaak fit te blijven en het initiatief bij de tegenstander te laten. Dit kan ook worden overdreven. FC Winterswijk liet over zich heen lopen en kwam terecht op achterstand via een penalty. Marc Toebes antwoordde een minuut later met een rake vrije trap, maar nog voor rust kwam Varsseveld weer op voorsprong door een lucky goal.

In de rust was duidelijk wat het team te doen stond. Mouwen opstropen, er vol voor gaan en zorgen dat die achterstand wordt omgebogen. Het duurde tot de zestigste minuut voordat dit ook duidelijk te zien was in het veld. Niet veel later was de doelman van de tegenstander (speler met handschoenen aan) zo vriendelijk een handje te helpen door de bal los te laten. Robert Berenschot schoof de bal over de doellijn. FC Winterswijk had Varsseveld in de houdgreep en ging vol voor de drie punten. Dat lukte. De uitstekend fluitende scheidsrechter kon een kwartier voor tijd niet veel anders dan Winterswijk een penalty geven. Marc Toebes liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en zorgde voor de op dat moment verdiende 3-2. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar.

Door de zege is FC Winterswijk 9 dit seizoen nog zonder puntverlies. Met negen punten uit drie duels (een wedstrijd is geschrapt vanwege het overplaatsen van de tegenstander naar een andere competitie) staat het aan kop. Volgende week wacht de topper tegen Pax 8. In Hengelo wordt opnieuw laat in de morgen afgetrapt. Het is aan FC Winterswijk om te laten zien dat ze ook op dat tijdstip een fatsoenlijke pot voetbal op de mat kunnen leggen. De laatste twee weken was dat niet het geval.

Deel dit bericht