02-12
FC Winterswijk 9 (zon) - Vios B. 5
Afbeelding: Zondag 9 seizoen 2013-2014

FC Winterswijk 9 heeft ook tegenstander Vios Beltrum zonder punten huiswaarts gestuurd. In een prachtig najaarszonnetje werd de tegenstander vanaf het begin onder druk gezet en teruggedrongen. Die resulteerde in een vroege 3-0 voorsprong. Deze kwam ook niet meer in gevaar, waardoor Vios onverrichter zake terugkeerde naar de Halfwegdome, hun beruchte en unieke thuishaven.

Deze zondagmorgen begroetten we een oude bekende. Björn, alias Muppet, verdedigde het doel bij afwezigheid van Bart. Muppet deed dit met verve en wist naar eigen zeggen met enkele knappe reddingen, die door anderen overigens niet werden waargenomen, de nul te houden. Iets dat hem voorgaande seizoen vrijwel nooit lukte. Hulde. De fles Bacardi die direct na de wedstrijd in de kleedkamer tevoorschijn kwam, was ook de enige manier om dit op gepaste wijze te vieren. Met deze solide doelman op goal, was het lekker voetballen voor FC Winterswijk 9. Het zelfvertrouwen spatte er vanaf en de eerste helft was er eentje om je vingers bij af te likken. Snel combinerend werden de Beltrummers weggetikt. FC Winterswijk 9 is in vorm, dat is duidelijk. De doelman van de tegenstander moest bij vertrek nog uit bed worden gehaald, maar een nachtmerrie zoals deze zondagmorgen had ie niet verwacht. Hij had liever in bed gelegen, vermoeden wij.

De 1-0 kwam tot stand door een egoïstische Koen, die vanuit een onmogelijke hoek de bal niet aflegde, maar voor eigen succes ging. Met succes ook, dat dan weer wel. 1-0 via de binnenkant van de paal. Twee minuten later sprong de doelman onder de bal door en kon Remke eenvoudig de score verdubbelen. Toen Marc Toebes, die duidelijk last had van vierkante ogen door zijn net gekochte Playstation 4, vervolgens een van zijn lelijkste doelpunten van dit seizoen maakte, was het definitief beslist. De wedstrijd duurde op dat moment 26 minuten en was gespeeld. Daarna bleef FC Winterswijk komen, maar de keeper werd gespaard. Tal van afstandsschoten en kansen werden genoteerd, maar de Beltrumse goalie kon zonder ook maar één keer te duiken zijn doel schoonhouden. De schone taak aan de trainers om er voor te zorgen dat ook de hoeken worden gevonden. Nummer twee is inmiddels Vosseveld, omdat Pax verzuimde het verschil met FC Winterswijk te beperken. Op bezoek bij Grol kregen zij klop.

Volgende week gaat het negende op bezoek bij Grol.

Deel dit bericht