27-10
FC Winterswijk 9 (zon) - Vosseveld 5
Afbeelding: Zondag 9 seizoen 2013-2014

Harde wind, veel regen en een belabberd eerste half uur. Niets leek er op te wijzen dat het een fantastische zondag zou worden. Een uur later werd het dat wel. Winterswijk 9 won opnieuw en staat zonder puntverlies trots aan kop. Bovendien verloren alle ploegen die de top 4 verder aanvulden.

Winterswijk 9 begon erg slecht aan het duel. Het voetbalde niet alleen tegen Vosseveld, maar ook tegen zichzelf, de regen en de wind. De voorsprong van Vosseveld was dan ook een logische. Dat ze echter zelfs twee keer snel toesloegen, was wat teveel van het goede. Gelukkig stelde Winterswijk snel orde op zaken door de aansluitingstreffer te scoren uit een penalty. Wakker waren de spelers van Winterswijk echter nog niet, want binnen het half uur lag de derde van Vosseveld er al in. En dat terwijl er tot vandaag slechts vier tegentreffers werden geïncasseerd door de sterk keepende Bart Elferink.

Nog voor rust wist Winterswijk het spelbeeld volledig te keren. In 90 seconden sloegen de zwarthemden tweemaal toe. Koen Bakker scoorde uit een hoekschop met zijn knieën even fraai als gelukkig de 2-3. Koen werd na de aftrap meteen weer diepgestuurd en hij scoorde beheerst de 3-3. Daarna was het rust.

Het verzet van de Vossen leek gebroken en daarom was er maar een doel in de tweede helft; de wedstrijd naar ons toe trekken. Dat lukte snel en ook verrassend eenvoudig. Winterswijk liep via doelpunten van Marc Toebes, Mark Jansen en Remke Heinen uit naar een stabiele 6-3 voorsprong. Uiteindelijk wisten ook de Vossen nog het net te vinden, maar na de zevende goal van Winterswijk 9 was het genoeg geweest. Dat vonden ook Rick Vergeer en Jeroen Dimmendaal. Rick wist een niet te missen kans te missen (‘hij verwachtte hem niet’) en laatstgenoemde wist, ondanks zijn linkspoot, een vrije trap op bijzondere wijze om zeep te helpen.

Kortom; ondanks de regen was het toegestroomde publiek samen met de thuisploeg de grote winnaar. Grol, Longa en dus ook Vosseveld verloren, waardoor Winterswijk 9 met nog een inhaalwedstrijd tegoed alleen aan kop staat. Nog 16 wedstrijden volhouden…

Uitslag 7-4. Doelpuntenmakers: Marc Toebes (3), Koen Bakker (2), Mark Jansen, Remke Heinen en Rick Vergeer. Ohnee, toch niet. Rick miste

Deel dit bericht