17-12
FC Winterswijk A4 - Pax A2D
Afbeelding: 2013-11-30 FC Winterswijk A4 - Pax A2D (1)

Een mooie pot met een tumultueus slot.

Zaterdag 30 november heeft het vriendenteam van FC Winterswijk A4 de kampioenswedstrijd gespeeld in haar (halve) competitie. Het werd een 4-3 overwinning en daarmee werd het eerste kampioenschap van de nieuwe club een historisch feit.

Aan het eind van deze halve competitie waren er nog drie kandidaten voor de titel: FC Winterswijk A4, FC Trias A2 en Pax A2D. Van deze ploegen had FC Winterswijk de beste papieren. Er moest dan in de laatste wedstrijd wel worden gewonnen van concurrent Pax. Dat de spanning er goed op zat, was al duidelijk te merken tijdens het inspelen. De koppies stonden strak, geen grappen, geen verbale uitspattingen en ook de beatbox bleef stilletjes achter in de kleedkamer. Een wereld van verschil met de voorgaande wedstrijden!  Het leek wel echt serieus te worden …..

Ondanks de spanning was de focus prima en begon FCW voortvarend aan de wedstrijd. Het resultaat kwam snel. Al in de derde minuut kon Sjoerd Oldenkotte, na een hoekschop, de bal vrij eenvoudig binnentikken bij de tweede paal. Dat gaf rust, maar niet voor lang. Bij het verwerken van een hoekschop van Pax werd een ongelukkige handsbal gemaakt en kwam de bal op de stip: 1-1. Korte tijd later ging het weer mis. Na een doorgeschoten bal kreeg Pax een goede kans. De uitgekomen FC Winterswijk-keeper wist de inzet nog goed te pareren, maar uit de ontstane kluts verdween de bal alsnog in het doel: 1-2. Twee ongelukkige momenten, twee doelpunten. Maar FC Winterswijk was allerminst verslagen. Pax had weliswaar een sterke ploeg, maar echt gevaarlijk was ze niet. FCW had duidelijk het betere van het spel. Na een verre uittrap van de FC Winterswijk-keeper wist Sjoerd Oldenkotte zich slim vrij te maken van zijn man en ging hij alleen op de keeper af, die hij met een stiftballetje passeerde: 2-2. Even later was het de beurt aan Brian Geurkink, die goed doorzette en ook goed afrondde: 3-2.

Na de rust ging de thuisploeg op dezelfde wijze verder. Er kwam een viertal hele goede kansen, maar helaas geen treffer.  Zodoende werd het eigenlijk steeds spannender. Pax begon wat nadrukkelijker aan te dringen, maar de Winterswijkse defensie verrichte goed werk. Tot de 83e minuut. Een hoekschop van Pax werd niet voldoende weggewerkt, waarna de 3-3 een feit was. FC Winterswijk stroopte de mouwen op en ging vol op jacht naar de winnende treffer. In de 87e minuut wist invaller Ties Ruesink de Pax-defensie te omspelen en scoorde: 4-3. De laatste 4 à 5 minuten waren op z’n zachtst gezegd nogal onrustig. Het kampioenschap was heeeeeel dichtbij. De spanning zat er ineens weer goed op. Dat, gecombineerd met een tegenstander die de moed nog niet opgeeft en hormonen, is een explosief mengseltje. Pax kreeg een vrije bal op een meter of 25 van de goal van FC Winterswijk. De inzet werd ruim overgekopt door Pax. Als gevolg van het luchtduel bij deze inzet vielen drie spelers op de grond, waarvan één speler van FC Winterswijk. Bij het opstaan werd deze door een speler van Pax nagetrapt. Dit leidde tot nogal wat commotie met veel duw- en trekwerk. Dit brandje leek snel geblust. Maar inmiddels was de voltallige bankbezetting (!) van Pax ook bij het doel gearriveerd en laaide het vuurtje weer op.  Na korte tijd kon het spel weer hervat worden met een doeltrap. Maar het vuurtje was nog niet gedoofd. Het duel om de bal direct na de doeltrap was dichtbij de bank van Pax en dat leidde weer tot commotie. De scheidsrechter liet FC Winterswijk nog eenmaal ingooien en floot toen zeer wijselijk af.

FCW-A4 schreef historie!

2013-11-30 FC Winterswijk A4 - Pax A2D (2)
Deel dit bericht