24-03
FC Winterswijk C1 - Avanti W. C1
Afbeelding: C1 seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag speelde FC Winterswijk C1 een thuiswedstrijd tegen Avanti W. uit Enschede. De C1 moest het doen zonder Igor (mee met de B1), verder waren we voor het eerst sinds de winterstop weer compleet. Door 2 achtereenvolgende nederlagen is de C1 zo goed als uitgeschakeld voor het kampioenschap. Avanti W. stond echter op de derde plaats met maar 2 punten achterstand op de koplopers en zou bij winst volop blijven meedoen.

Vanaf de 1e minuut was FC Winterswijk de bovenliggende partij en werd Avanti W. afgetroefd op felheid. Bij vlagen lieten de spelers van  C1 ook zien dat ze uitstekend kunnen voetballen. In de 4e minuut was er de eerste mogelijkheid maar helaas belandde de inzet van Mika op de lat. De C1 ging door en in de 12e minuut opende Rik Putman de score door een laag schot in de verre hoek: 1-0. In de 21e minuut scoorde de rechtsbuiten van Avanti W. na een goede aanval de 1-1. De C1 was niet van slag en ging op zoek naar de voorsprong, maar helaas zag de scheidsrechter in 2 overtredingen op Mika geen penalty. Ook Avanti W. liet zien dat het niet voor niets op de derde plaats stond en was, vooral via de rechtsbuiten, gevaarlijk. Maar de Winterswijkse verdediging, met een sterk spelende Rick Hogeboom, hield stand. Hierdoor werd de rust bereikt met een 1-1 stand.

In de rust kwam Rob in het veld voor Pieter. Ook in de tweede helft een goed spelend C1 dat Avanti W. geen kans gaf om in de wedstrijd te komen. Na een kwartier in de 2e helft kreeg de C1 een penalty toen Twan werd vastgehouden. Deze werd door Luuk resoluut binnengeschoten: 2-1. Avanti W. probeerde, via hun sterke middenveld, grip op de wedstrijd te krijgen maar Twan en Tycho speelden beide een ijzersterke wedstrijd, waardoor Avanti W. niet terug kon komen in wedstrijd. Aan het einde van de wedstrijd vergat de C1 om definitief de wedstrijd te beslissen. Zo bracht de keeper prachtig redding op een schot van Tycho en vergat Soleiman om een prachtige aanval via Rik Putman en Mika af te ronden. In de laatste seconde van de wedstrijd had C1 geluk dat de spits op 3 meter afstand een open doelkans overschoot. Meteen hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en behaalde de C1 een prima, en zeer verdiende overwinning.

Deze overwinning werd behaald door een uitstekende wedstrijdmentaliteit en goed voetbal. Aanstaande zaterdag zijn we vrij en op 5 april spelen we een uitwedstrijd tegen Sparta Enschede C1.

Deel dit bericht