16-09
FC Winterswijk C1 - De Tubanters 1897 C1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Afgelopen zaterdag speelde de C1 haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, de tegenstander was De Tubanters 1897 C1 uit Enschede. De C1 moesten het nog steeds doen zonder de geblesseerden Twan en Walter. Rik deed wel meer mee maar moest helaas na 10 minuten al weer vervangen worden door een blessure.

De C1 begon slecht aan de wedstrijd. De Tubanters waren scherper en feller in de duels en dit resulteerde na 4 minuten al in een achterstand. De mid-mid van de Tubanters kon ongehinderd doorlopen en scoorde beheerst de 0-1. Ondanks dat we niet goed speelden kregen we toch een 4-tal goede kansen. Maar deze waren niet besteed aan onze spitsen. In de counter waren de Tubanters regelmatig gevaarlijk. Vooral via de snelle linkerspits en mid-mid. Het was dan ook de linkerspits die nog voor de rust de 0-2 aantekende. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft begonnen we scherper en in de 15e minuut scoorde Mika de 1-2. Hierna hadden we wel een overwicht maar echte grote kansen konden we niet creëren. Vlak voor tijd was er nog een grote kans voor de linkerspits van de Tubanters maar Djerf wist met een uitstekende redding de 1-3 te voorkomen. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en leed de C1 een teleurstellende en onnodige 1-2 nederlaag. Laten we hopen dat we aanstaande zaterdag, als we een uitwedstrijd spelen bij Victoria 28 C1, wel scherp en fel zijn en dat we de drie punten weer mee naar huis kunnen nemen.

Deel dit bericht