30-09
FC Winterswijk C1 - De Tukkers C1
Afbeelding: C1 seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag moest de C1 aantreden tegen De Tukkers C1.  Rik P. is nog steeds geblesseerd (rug) maar gelukkig waren Twan, Tycho en Walter weer terug van een blessure. In de warming-up viel echter Pieter al uit met een kuitblessure. En in de wedstrijd vielen Rick H. (achillespees) en Joël (hamstring) uit met een blessure. Zodat de ziekenboeg behoorlijk vol blijft.

Op een dramatisch bespeelbaar veld behaalde de C1 een zwaarbevochten en geflatteerde 4-1 overwinning op De Tukkers C1. Deze overwinning werd behaald door een goede instelling en veel strijd. De eerste kansen in de wedstrijd waren voor De Tukkers, maar gelukkig had de linksbuiten het vizier niet op scherp staan en hierdoor bleef de C1 een achterstand bespaard. Na ongeveer 15 minuten kwam de C1 op voorsprong. Na een goede actie van Mika scoorde Bjarne de 1-0. Hierna bleef de C1 een licht overwicht behouden en scoorde Luuk met een fantastisch schot van ongeveer 25 meter de 2-0. Vlak voor rust was er weer een kans voor De Tukkers, maar was de voorzet net te hoog voor de spits.

In de rust moest de C1 verplicht 2x wisselen, Joël en Rick konden niet verder. Rob en Mathijs kwamen hiervoor in het veld. De Tukkers begonnen de tweede helft, met de wind in de rug, sterk. FC Winterswijk moest steeds verder terug. Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft scoorde De Tukkers de verdiende aansluitingstreffer: 2-1. De druk bleef op het doel van Walter maar grote kansen kwamen er niet meer. Doordat De Tukkers steeds meer risico namen kwam er steeds meer ruimte voor de counter. En 10 minuten voor tijd scoorde Mika, na een mooie pass van Rob, de bevrijdende 3-1. In de laatste minuut bepaalde Soleyman, na goed doorzetten van uitblinker Igor, de 4-1. Dit was tevens de eindstand.

Door deze overwinning heeft FC Winterswijk zich in de subtop genesteld. 
Aanstaande zaterdag speelt de C1 een uitwedstrijd tegen AZSV C1 in Aalten. AZSV staat op de 4e plaats en heeft 2 punten meer dan FC Winterswijk. Aanvang van de wedstrijd is om 11.00 uur.

Deel dit bericht