09-12
FC Winterswijk C1 - De Zweef C1
Afbeelding: C1 seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag speelde de C1 de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen het laaggeklasseerde De Zweef. Mika ontbrak, hij deed weer met de B1 mee.

De C1 begon slap aan de wedstrijd, veel ballen kwamen niet aan en er werden veel verkeerde keuzes gemaakt. Hierdoor konden wij geen overwicht krijgen in de het begin van de wedstrijd. De Zweef is een ploeg die probeert te voetballen, en dat ook zeker niet onaardig deed. Alleen aanvallend komen ze tekort. Na ongeveer 20 minuten werden we wat sterker en dat resulteerde in een schot van Nino, dat echter door de keeper met de nodige moeite kon worden tegengehouden. Vlak hierna  kreeg de C1 een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. Deze werd prachtig genomen door Luuk. Helaas belandde de bal op de kruising, maar de terugspringende bal werd keurig door Bjarne binnengekopt: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de rust kwam Joël in het veld voor de niet geheel fitte Bjarne. Meteen na rust kwam de C1 op 2-0. Een prachtige aanval via de rechterkant werd uitstekend afgerond door Igor. Hierna werd het er allemaal niet beter op. Het spel werd heel onrustig. In plaats van rustig te gaan voetballen en de wedstrijd te controleren, werden er bijna alleen maar lange ballen gespeeld. Gelukkig voor ons was De Zweef aanvallend niet bij machte om het ons nog lastig te maken, en wonnen we de wedstrijd met 2-0.

Door deze overwinning en de andere uitslagen staan we nu op een keurige 2e plaats, samen met AZSV en AvantiW., met 23 punten. Koploper NEO heeft 4 punten meer. En achter ons volgen SP Lochem en Victoria '28 met 22 punten en hebben De Tubanters 1897 en Sparta E. 20 punten. Dit belooft nog een spannende tweede seizoenshelft te worden.

Onze eerste wedstrijd na de winterstop is op 2 februari 2014. We spelen dan een uitwedstrijd tegen De Tubanters 1897.

NAMENS DE C1 WENSEN WE IEDEREEN PRETTIGE KERSTDAGEN EN EEN VOORSPOEDIG, GEZOND EN SPORTIEF 2014.

Deel dit bericht