11-11
FC Winterswijk C1 - FC Trias C1
Afbeelding: 2013-11-09 FC Winterswijk C1 - FC Trias C1

Afgelopen zaterdag stond voor de C1, op het prachtige nieuwe complex, de onvervalste derby tegen FC Trias op het programma. En het werd een echte derby: slecht voetbal, maar een wedstrijd vol met spanning, inzet, strijd, gele & rode kaarten. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 3-2 overwinning op het scorebord.

De C1 begon nog wel sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde in de 7e minuut in een 1-0 voorsprong toen Nino een voorzet van Mika prima binnenschoot. We bleven de bovenliggende partij maar vergaten de score verder uit te breiden. Zo vergat Mika te scoren toen hij alleen voor de keeper stond. Totaal onverwachts scoorde FC Trias in de 17e minuut de gelijkmaker toen de spits zomaar door kon lopen op Walter en beheerst scoorde 1-1. Hierna nam de spanning toe en werd het voetbal minder. In de 25 minuut scoorde FC Trias, maar gelukkig werd dit doelpunt, terecht, afgekeurd wegens buitenspel. In de 30e minuut kwam de C1 weer op voorsprong. Na een prima aanval scoorde wederom Nino: 2-1. Op slag van rust was er nog een kans voor Rik, maar de keeper bracht prima redding.

In de tweede helft werd het voetbal er niet beter op, maar de strijd en spanning namen wel toe zonder dat een van de beide ploegen grote kansen kon creëren. Tot de 55e minuut, door een grote fout in de verdediging van FC Winterswijk stonden er ineens 3 spelers van FC Trias tegenover 1 verdediger. Dit werd door de bezoekers goed uitgespeeld: 2-2. Hierna werd FC Trias iets sterker maar de verdediging gaf niks meer weg. In de 62e minuut kreeg Mika net over de middenlijn de bal en begon aan een prachtige solo, en waar hij in de 1e helft vergat te scoren deed hij dat nu wel: 3-2. Vlak hierna kreeg de aanvoerder van FC Trias zijn 2e gele kaart en kon hij gaan douchen. De C1 speelde de wedstrijd nu rustig uit en toen de scheidsrechter afsloot was de ontlading groot. Zo behaalde de C1 een belangrijke overwinning en blijft het meedoen om de bovenste plaatsen.

Aanstaande zaterdag spelen we een uitwedstrijd tegen SP Lochem. Deze ploeg heeft 1 punt minder dan wij. Bij winst kunnen we dus wederom goede zaken doen.

Deel dit bericht