14-10
FC Winterswijk C1 - NEO C1
Afbeelding: 2013-10-12 FC Winterswijk C1 - NEO C1 028

Afgelopen zaterdag moest de C1 aantreden tegen de koploper in onze afdeling, NEO C1. Voor ons een belangrijke wedstrijd want bij winst konden we op 2 punten komen van de koplopers. We moesten het nog stellen zonder Rik (deed mee met de C2, na een langdurige blessure) en Pieter (liesblessure). Van de C2 kwam Mathijs ons weer versterken.

De eerste kans in de wedstrijd was voor NEO. Walter speelde te zacht in op de Mathijs waardoor de rechtsbuiten de bal kon onderscheppen. Deze gaf een voorzet op de spits maar gelukkig voor ons schoot hij de bal over. Hierna nam de C1 het initiatief en zette NEO vast op eigen helft. Vooral via de buitenkant werden we steeds gevaarlijker. In de 13e minuut speelde Igor 3 man uit en gaf een voorzet waar Soleiman wel raad mee wist: 1-0. NEO liet het hier niet bij zitten, schroefde het tempo op en kreeg het een kans op de 1-1, maar een vrije trap belandde op de lat en ook de rebound belandde, gelukkig voor ons, op de lat. Maar ook wij kregen kansen. De verdediging van NEO had veel moeite met onze snelle aanvallers maar helaas waren we niet scherp genoeg in de afwerking. Vlak voor rust nog een kans voor de rechtsbuiten van NEO maar Walter bracht redding. Rust 1-0.

In de rust werd er aangegeven dat, als we met dezelfde instelling en de durf om te blijven voetballen konden volhouden, er zeker winstkansen lagen. NEO begon echter sterk aan de tweede helft en zette ons vast op eigen helft. Maar onze verdediging speelde een puike wedstrijd en gaf weinig kansen weg. In de 50e minuut was er echter een grote kans voor NEO. De rechtsbuiten speelde zich prima vrij en gaf een voorzet welke door de spits uitstekend werd ingeschoten maar Walter bracht schitterend redding. Langzaam maar zeker kwam FC Winterswijk onder de druk uit zonder tot echte kansen te komen. Toch kwamen we, 10 minuten voor tijd, op 2-0 toen de keeper een terugspeelbal tegen de voet van de opspringende Nino aanschoot en de bal in doel rolde. NEO probeerde nog wel de aansluittreffer te maken maar de overtuiging was weg en de C1 speelde de wedstrijd uit. Na 70 heerlijke voetbalminuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en behaalde de C1 een zwaarbevochten maar verdiende overwinning op NEO. Deze overwinning werd behaald door een uitstekende instelling en de bereidheid om voor elkaar te willen werken. Dit samengevoegd met ook nog eens goed voetbal resulteerde in een mooie overwinning.

Aankomende zaterdag zijn we vrij. Op 26 oktober gaan we verder met een uitwedstrijd tegen Avanti W.

Deel dit bericht