10-02
FC Winterswijk C1 - Victoria '28 C1
Afbeelding: C1 seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag speelde de C1 thuis tegen Victoria '28 uit Enschede. De C1 moest het doen zonder de geblesseerden Mika en Pieter. Rik deed alleen de 1e helft mee, hij moest wederom mee met de B1.

FC Winterswijk begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde in de 3e minuut al in een 1-0 voorsprong toen Luuk een corner van Rik uitstekend inkopte. Wie dacht dat de C1 hierna zou doordrukken kwam bedrogen uit. Het spel van de C1 werd er niet beter op. Veel duels gingen verloren en simpele passes over 5 meter kwamen niet aan. Hierdoor kwam Victoria '28 steeds beter in de wedstrijd en creëerde het ook een paar kansen. Maar gelukkig voor de thuisploeg keepte Walter een uitstekende wedstrijd en hij zorgde er tot 2x toe voor dat de spits van Victoria '28 niet kon scoren. Vlak voor rust kreeg Rik, na een goede actie van Twan, nog een kans maar helaas belandde zijn schot op de paal. Hierdoor werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong.

In de rust kwam Bjarne in het veld voor Rik. In de tweede helft werd het spel van C1 er niet beter op. Victoria '28 was duidelijk de betere ploeg en het was wachten tot de 1-1 zou vallen. Dat gebeurde dan ook, in de 45 minuut. Bij een cornerbal stond een verdediger van de bezoekers helemaal vrij en hij kopte de bal achter de kansloze Walter. Ook hierna bleef Victoria '28 veruit de betere ploeg en kreeg het verschillende kansen. Zo kopte de Enschedese rechtsbuiten de bal voor een leeg doel naast, bracht Walter een aantal keren prachtig redding en hadden we het geluk dat een aantal afstandschoten net naast of over gingen. In de 62e minuut was er een prachtige actie van de sterk ingevallen Rick, die met een schitterende pass Bjarne alleen voor de keeper zette en deze scoorde, volledig tegen de verhouding in, de 2-1. Ook in de laatste 10 minuten was het nog een aantal keren billenknijpen, maar met veel geluk stond er na het laatste eindsignaal de 2-1 eindstand op het scorebord. Vlak voor tijd kwam de keeper van Victoria '28, bij het wegschieten van de bal, ongelukkig ten val en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Hier bleek dat er een pees in de heup was afgescheurd. Vanaf deze plaats wensen wij hem heel veel beterschap toe.

Door deze overwinning blijft de C1 volop meedoen om het kampioenschap. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen De Tukkers uit Albergen.

Deel dit bericht