22-04
FC Winterswijk C3 - AD '69 C1D (beker)
546

Vandaag (19 april) stond de halve finale van de beker op het programma. Tegenstander voor FC Winterswijk C3 was de C1 van AD ’69. In de najaarscompetitie was deze ploeg ook al de tegenstander. In Aalten werd het toen een kansloze nederlaag (2-0) waarbij wij zelf slechts 1½ kans konden creëren en paal en lat ons nog een paar keer redden. Voor vandaag was het hoofdveld gereserveerd omdat de C1 zo vriendelijk was om uit te wijken naar veld 1. Voor onze jongens een leuke ervaring en een halve finale verdient dit natuurlijk ook wel. Coach Robert had nog het lumineuze idee om snel wat foto’s te maken voor op het grote LED-scherm. De hilariteit was groot toen tijdens de warming-up de koppies werden geprojecteerd. Nu was het nog zaak om er een mooi potje van te maken; dat werd het!

Het fysiek sterke AD '69 had de eerste minuten niets in te brengen en via een mooie combinatie over rechts en één door het centrum stond het na 13 minuten al 2-0. Twee keer was Tjeerd de koele afmaker. Kat in het bakkie. Maar al snel bleek dat te vroeg gejuicht want AD '69 werd sterker. De aansluitingstreffer viel uit een verre vrije bal, welke bij de 2e paal binnenviel. Hierna werd AD '69 gevaarlijker, met name door de snelle buitenspelers. Binnen de kortste keren was het plots 2-3, waarbij het verdedigend (geen rugdekking) effe wat minder stond. Echter het spektakelstuk in de 1e helft was nog niet klaar. Na weer een mooie aanval en weer een goal van Tjeerd (een zuivere hattrick) was het rust met 3-3.

De overtuiging in de rust was dat wij “gewoon” gingen winnen. Even wat puntjes op de i en gaan maar weer. De 2e helft was minder spectaculair. Maar er was genoeg te genieten en spannend was het zeker. Verdedigend gaven we eigenlijk niets meer weg en we kregen zelf nog 3 goede kansen waarvan er één eindigde op de lat. Helaas lukte het net niet de winnende te maken, qua spelverhouding was een gelijkspel ook wel een terechte uitslag. Omdat er toch maar één ploeg naar de finale mag (en er geen verlenging was) werden er direct penalties genomen. Altijd een loterij en voor sommigen/de meesten toch wel zenuwslopend. Met recht, want na 5 penalty’s was het 4-4 en na 7 penalty’s 5-5. Sommige spelers die de schoenen al uit hadden vreesden nog een pingel te moeten nemen maar dat kwam er net niet van. Na nog een misser van onze kant maakte AD '69 het nu wel af en was de vreugde in het Aaltense kamp groot. Bij ons uiteraard teleurstelling.

De jongens hebben het fantastisch gedaan en er een spektakelstuk van gemaakt. Compliment!! Een heerlijk en sportief potje voor ons en het publiek; helaas de verkeerde uitslag.

Deel dit bericht