23-09
FC Winterswijk C3 - MEC/Bredevoort C1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

De voorbereiding op de 2e wedstrijd van deze competitie verliep om het nog zacht uit te drukken “niet echt strak”. Ten eerste een heel geregel om voldoende spelers te krijgen (dank aan Bas Stemerdink cs) maar toch met slechts 12 man aan de start waarvan Sven en Tijmen niet geheel okselfris waren. Dan nog de elftalfoto maken op Jaspers en daarna naar de Morgenzon. Echter bij het voetbal is één ding zeker belangrijk en dat is een bal. Die hadden we nou net even niet. En toen we ze wel hadden bleken ze toch wel iets lucht te moeten hebben. Ondertussen stond er in de hoek van het veld nog een vracht/takelwagen een lichtmast weg te halen (toch wel interessant om naar te kijken of dat wel goed ging). Dus de warming-up verliep chaotisch hetgeen het ergste deed vrezen voor de wedstrijd.

Maar ….. Nee toch helaas geen “maar”. Het begin was net zoals de voorbereiding. En tegen een sterke ploeg uit Bredevoort/Miste stonden we al snel tegen een 0-2 achterstand aan te kijken. Twee kluts-goals welke illustratief waren voor het voorgaande uur. Aangezien onze tegenstander in de beker liefst 40 goals gescoord had en er maar 1 tegen had gekregen was de wedstrijd verloren. MEC/Bredevoort was beter en feller. Maar….. Een kleine kentering was zichtbaar door een paar kleine omzettingen en het besef dat we inderdaad aan de wedstrijd begonnen waren. Het spelbeeld werd gelijkwaardig waarbij we 10 minuten voor rust terug in de wedstrijd waren. Een schitterende goal van Moreno; van 20 meter een stuiterende bal ineens genomen welke boven de (goede) keeper insloeg. Nog geen 5 minuten later de 2-2 door Nasrat, die een rebound kon binnenprikken. Bijna zelfs nog 3-2 maar met deze russtand kwamen we goed weg.

In de rust waren de coaches “ietwat verbolgen” over het begin van de wedstrijd en dat werd dan ook maar  even duidelijk kenbaar gemaakt. De jongens waren nu wel scherp, echt scherp voor de 2e helft. Maar….. geen enkele sprake meer van een “maar”. De jongens wonnen elk duel en het geloof bij de tegenstander vloeide meer en meer weg. De 3-2 van wederom Moreno met weer een mooi schot van 20 meter boven de keeper was de beloning. De enige kans voor MEC/Bredevoort werd door een belangrijke redding van Jeffrey tenietgedaan en de wedstrijd was in de pocket. Stijn Schurink en Thom Moester (beide D2) vielen uitstekend in. Kilometervreter Silas werkte en passant nog de 4-2 binnen.

Na de wedstrijd de jongens een groot compliment gegeven en onder luid applaus van het publiek kon de kleedkamer worden opgezocht. Meestal is een wedstrijd die je slap begint een verloren wedstrijd. De tegenstander van vandaag was sterk en daardoor was de ommekeer extra knap en eigenlijk zelfs “on-WVC’s”. Maar ja, we zijn tenslotte nu ook FC Winterswijk! Met 6 uit 2 hebben we een prima start. Maar ….. nu nog hopen dat de elftalfoto “strak/cool” is geworden en dat de blessuregolf in de C gaat afnemen. Volgende week naar Grol C2, ook voor de ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, want er gebeurt altijd wat bij de C3.

Deel dit bericht