03-12
FC Winterswijk C5 - RKZVC C2
Afbeelding: C5 seizoen 2013-2014

Afsluiten met een 3-0 overwinning.

Vandaag de laatste wedstrijd voor de Winterstop, tegen RKZVC C2. Het strijdplan was, net zo te voetballen als in de nipt verloren wedstrijd van vorige week.

En de jongens hadden er zin in, ze wilden laten zien dat het voetballend steeds beter gaat en dat we durven te voetballen. De tegenstander was eigenlijk op alle posities de mindere, alleen duurde het lang eer we de score konden openen. Genoeg kansen, een schot op de paal van Jesse, een niet “niet te missen” bal van dichtbij van Willem, een schot rakelings naast van Jesse, een gestopte volley van Bodhi, een gekeerd schot van Daan, totdat daar eindelijk (na een goede voorzet van Roman) Jesse de bal binnen kon schieten: 1-0. Het middenveld was eigenlijk ook in handen van ons en zo konden we regelmatig mooie aanvallen opzetten, vooral over de rechterkant, maar Bodhi kon ook een aantal keren Daan bedienen met korte steekballen. Achterin werd er in rust gevoetbald, de tegenstander kon niet echt gevaarlijk worden, en Jaron speelde vandaag gelukkig minder de lange bal, maar probeerde veelal op te bouwen via Ben en Marc op de flanken of via de mid. Heerlijk voetbal en tien minuten later rondde Roman de bal hard af in het doel van de niet slechte keeper uit Zieuwent: 2-0. Dit was ook de ruststand, veel kansen met te weinig doelpunten. Maar men kan het ook zo bekijken; kansen creëren is al een grote winst en met mooie combinaties laten de jongens zien dat ze groeiende zijn.

Na de rust werd het even iets rommeliger, de buitenspelers stonden teveel naar binnen waardoor het moeilijker voetballen werd. Gelukkig veranderde dit na coaching. Zo konden we vanuit het midden snelle flankwisselingen uitvoeren waardoor er weer meer ruimtes en aanvallen gecreëerd worden. Na een bal richting Roman op de flank te hebben gegeven kon Bodhi na een lage voorzet van hem de bal terugontvangen en rondde deze vanaf 16 fraai af met links in de hoek: 3-0. Timo had vandaag niet een echt moeilijke dag, totdat hij zich 1x voor de bal moest gooien van een doorgebroken speler. Knappe redding. Onze kansen bleven ook aanhouden door het snelle spel van de middenvelders. Een schot van Mart ging naast, Willem had er nog een op zijn voet liggen, zelfs Jaron probeerde het een keer met een schot uit 3e linie. De mooist opgezette aanval eindigde niet met een doelpunt en of het helemaal zo in gedachte van de jongens was weet ik niet maar... Willem ontving de bal van Daan aan de linkerkant en trok iets naar binnen, Jesse kwam zich vanuit de spits aanbieden en trok zo zijn directe tegenstander mee weg uit het centrum. Bodhi dook op het juiste moment het ontstane gat in waarna de pass van Willem (bedoeld of niet) met een boog over Jesse ging en zo door Bodhi in de loop kon worden meegenomen. De inzet miste op centimeters het doel. Het bleef uiteindelijk bij de 3-0.

Jongens als jullie zulk voetbal kunnen blijven laten zien, weet ik zeker dat de toeschouwers met plezier van jullie zullen genieten.
En ik ben er, om er toch weer een schepje bovenop te doen om de volgende lat van de ladder te nemen.

Top

Deel dit bericht