08-09
FC Winterswijk D1 - Avanti W. D1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Gisteren dan het officiële begin van de competitie.

Alle begin is moeilijk maar voor ons gisteren dus duidelijk niet. Wat een begin. In de 1e minuut krijgen we al een corner te nemen, door Daan, die Pepijn weet te verlengen waarna Nick meteen al de 1-0 binnen tikt. We waren daarna direct heer en meester. De tegenstander kwam er nauwelijks uit en we hielden ze prima op hun helft onder druk. Geweldig gedaan. Na 6 minuten hebben we een snelle uitval over links: Nick bedient Daan diep, die Hamza weet te bereiken. Tja en dan staat het al 2-0. Dik verdiend, had misschien al wel 3-0 mogen zijn. Binnen een minuut krijgt Hamza alweer de bal en pingelt alleen door de verdediging. En dan is het dus toch al 3-0. Dat ging allemaal wel erg makkelijk. Daardoor verslapten we wat en werden we ongeconcentreerder. De tegenstander kwam daardoor wat meer onder de druk uit maar wist nooit in de buurt van Bryan te komen. In de 11e minuut wordt Daan mooi in de diepte gestuurd. Esteban snelt keurig met hem mee, doch Daan heeft 'm niet in de gaten. Hij gaat voor eigen succes en plaatst de bal net naast de goal. Daarna komen we niet in gevaar, maar zijn we zelf ook niet al te gevaarlijk meer. Vermeldenswaardig is nog een mooie actie van Jurre, in de 29e minuut, waarbij hij zich zelf keurig vrijspeelt en een fantastische pass op het hoofd van Hamza legt. Zijn kopbal gaat jammerlijk naast.

In de pauze haalt Rob nog wat afspraken aan om de jongens weer scherp het veld in te krijgen. Vooral het druk zetten op de tegenstander is belangrijk.

In de 4e minuut van de 2e helft zetten Nick en Clinton de boel goed vast bij een uittrap van de keeper. Door goed doorjagen verovert Nick de bal die meteen Clinton mooi bedient. Zijn voorzet wordt uiteindelijk door een tegenstander, op prachtige wijze, in eigen doel gewerkt, 4-0. In de 7e minuut krijgen we een vrije bal van rechts, doch Joery kopt de bal over. In de 16e minuut krijgt Hamza de bal. Hij weet zich zelf mooi vrij te spelen, op zo' n 18 meter verwijderd van de goal. Hij bedenkt zich geen moment en schiet prachtig de 5-0 binnen. 3 minuten later een prachtige aanval, zoals we dat graag zien: Jesse komt op, net als Daniel Alves van Barcelona, en schiet strak op de goal. De keeper weet zijn schot nog te keren maar de afvallende bal is, voor wie anders, voor Hamza 6-0. We hebben daarna nog diverse kansen, een mooie vrije trap van Nick, schoten van Hamza en ook nog na goed doorjagen verovert Joery de bal waarbij hij de keeper omspeelt doch helaas de bal op de paal schiet.

Al met al een sterk begin van de competitie, waarbij we uitkijken naar volgende week, Sparta Enschede. We hebben sterk gespeeld, helaas voor Bryan heeft hij nog niet veel te doen gehad, maar dit willen we graag zo houden. Sparta is waarschijnlijk van een ander kaliber en zaterdag zal Sven niet meedoen, helaas. Rob zal deze week zijn hoofd breken om wat tactische omzettingen te plegen om wederom sterk voor de dag te komen.
Komende week goed trainen, we vertrekken zaterdag om 09.30 uur vanaf Jaspers. Fijne week!

Deel dit bericht