19-11
FC Winterswijk D1 - AZSV D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

Eigenlijk onder ideale omstandigheden onze eerste thuiswedstrijd op ons nieuwe complex. Na een misverstand op welk veld 1 we zouden moeten spelen (tja, we hebben tegenwoordig een veld 1, maar ook een veld HV, veld van de buitencategorie, een waar Hoofdveld). We wisten van tevoren dat AZSV lager geklasseerd stond, maar in de Hoofdklasse wil dat niets zeggen. Voor de wedstrijd werden de jongens nog even nadrukkelijk op hun taken gewezen: wat te doen bij balbezit en wat te doen bij balverlies. En het was werkelijk prachtig om te zien hoe jullie dit in deze wedstrijd deden. Een genot om naar te kijken. Misschien qua voetbal wel onze beste wedstrijd van dit seizoen, daar waren Rob en ik het absoluut over eens.

De eerste helft beginnen we goed geconcentreerd en we zetten de tegenstander meteen goed onder druk. Er wordt keurig samengespeeld en het is mooi om te zien dat de bal ook achter door de verdediging wordt rond gespeeld. In de 6e minuut worden we voor het eerst echt gevaarlijk. Een vrije trap van rechts door onze Beckham wordt net naast gekopt door Hamza. Daarna zijn we absoluut de veel sterkere ploeg maar we weten steeds niet echt gevaarlijk te worden. In de 15e minuut is het weer Nick, met een prachtige voorzet van rechts, nadat hij een paar tegenstanders omspeeld heeft. Helaas kan Joery er net niet bij. 3 minuten later weer over rechts: een fantastische aanval van Jesse naar Jurre die prachtig voorzet op Joery die net naast kopt. In de 22e minuut wordt Sven ook nog een keer in stelling gebracht doch zijn schot gaat net voor langs. Ondanks ons overtuigende en goede spel is het in de afronding dus "net niet". Dan, de 25e minuut inmiddels, krijgen we een vrije trap op links, zo'n 20 meter van de goal. En ja, van links, met je rechter poot, ja, dan brengen wij Beckham in stelling. Weer 1 van z'n befaamde prachtige trappen betekent dan eindelijk de 1-0, door Nick dus.

In de tweede helft hoeven we niet veel te veranderen want er wordt heerlijk gespeeld. En het is mooi om te zien dat, ondanks de omzettingen, het spel gewoon wordt voortgezet. Ikzelf had me ondertussen nog zorgen gemaakt of Hamza wel zou scoren deze wedstrijd omdat het er in de eerste helft eigenlijk helemaal niet naar uit zag dat dat zou gebeuren. Meteen in de 1e minuut maakt hij een einde aan deze twijfel. Na een aanval over rechts wordt Hamza met een steekpass in de 16 bediend. Hij neemt de bal verkeerd aan, maar de keeper mist de bal waardoor Hamza ongehinderd de 2-0 binnentikt. In de 3e minuut gooit Tom in op Hamza. Nu loopt hij met de bal richting de goal en besluit van afstand te schieten. De keeper weet de bal tot corner te verwerken, die niets oplevert. Dan in de 7e minuut, een prachtige steekpass van Sven op Hamza. Hij kan alleen op de keeper af, ja dan weet je het al, deze wordt omspeeld: 3-0. 10 minuten later eigenlijk een soortgelijke actie, wederom een diepe bal op Hamza: 4-0. Zo vraag je je af of hij wel een doelpunt maakt en zo maakt hij een heuse hattrick. Dan krijgen Hamza en Sven een publiekswissel. Doordat Sven van z'n plek verdween zag je meteen het effect: de tegenstander kon voor het eerst bij onze goal komen. Vlak voor tijd hebben we daardoor een snelle uitval via Clinton. Deze legt keurig af op Daan, die eigenlijk zelf voor een schot wilde gaan maar zag dat Nick er misschien wel beter voor stond. Zijn voorzet belandt via een tegenstander bij Nick die de 5-0 binnen schiet. Dan is de speeltijd eigenlijk voorbij en zitten we in blessuretijd. Waarschijnlijk door concentratieverlies geven we nog een corner weg. En deze belandt zo maar in onze goal: 5-1. Daarna krijgen wij gelegenheid om nog een keer aan te vallen. Deze eindigt in een corner voor ons. En dan gebeurt het schier onmogelijke: Jesse had de afgelopen week een visioen onder schooltijd. Hij wist heel zeker dat hij deze wedstrijd ging scoren. Dat verkondigde hij ook nog eens breeduit in de kleedkamer voor de wedstrijd. De corner, ik weet niet wie hem nam (ook niet belangrijk, wel prachtig genomen) belandt prachtig op het hoofd van ........ Jesse. Hij kopt hem keurig tegen de loop van de keeper binnen: 6-1. Fantaaastisch!!!!

Heerlijk, wat een mooie wedstrijd. Jongens, ga zo door!
Daarnaast nog meer goed nieuws. Onze sponsor heeft de handdoek opgepakt en is bereid mee te werken aan een teambuilding-moment in "kerstreces". Hiervoor gaan we nog nadere afspraken maken.
Zaterdag 23 november wacht ons een zware tegenstander, DVC '26 uit Didam, voor de beker. 09.45 uur aanwezig op Jaspers. Aanvang wedstrijd 10.30 uur.
Iedereen een fijne week en zorg dat je zaterdag fit aan de aftrap staat.

Deel dit bericht