13-04
FC Winterswijk D1 - De Tukkers D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

3 wedstrijden nog voor de boeg, nog 3x een overwinning en we zijn kampioen......
Sterker nog: we kunnen het ons zelfs veroorloven 1x gelijk te spelen.
Dat waren onze uitgangscondities voor het begin van deze wedstrijd.

En Rob voelde al als geen ander aan wat deze condities in de koppies van onze jongens teweeg zouden brengen. Na de euforische ervaringen van afgelopen weken, iedere keer lekker op het hoofdveld tegen tot de verbeelding sprekende tegenstanders, altijd voor een enthousiaste supportersschare, nu dan tegen De Tukkers, op veld 1, eigenlijk een bijveld, loom weer. Kortom: hij voorspelde in de kleedkamer vooraf dat dit gevaarlijk kon worden. Koppies erbij, scherp zijn, Action Man, kip met kop, van meet af aan druk erop en willen winnen. En het liep precies zoals Rob al had voorspeld...

De eerste helft:
Onder zonnige omstandigheden, voor de toeschouwer ideale omstandigheden, moesten we aantreden. Bij dit weer begin je het rubber van het kunstgras te ruiken. Dat is meestal geen goed voorteken, zware lome omstandigheden, waarbij goed voetbal lastig is. Daardoor wil de wedstrijd niet op gang komen. De bal doet vandaag ook niet wat we willen. Eigenlijk lukt er niet veel. De Tukkers maakt het ons ook moeilijk om lekker te spelen. Hoe: dat zal ik hier niet zeggen, voor het geval tegenstanders dit verslag lezen. Het is pas in de 19e minuut dat we echt gevaarlijk worden. Een lange steekpass van Pepijn op Hamza die de bal ineens over de uitstormende keeper plaats. En dan is het zomaar 1-0 en lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Daarna hebben we nog een paar kansen, Joery die een keer overschiet en een voorzet van Hamza waar Esteban net niet bij kan.

De tweede helft:
Al in de 1e minuut een dikke kans voor Daan na een vrije trap van Hamza, die net naast gaat. In de 11e minuut soleert Hamza door de verdediging en gaat alleen op de goal af. Zijn bal rolt net naast. 3 minuten later is het weer Hamza die na een combinatie met Nick alleen voor de keeper komt. Deze keer is de bal voor de keeper. In de 16e minuut een voorzet van Nick waar Esteban beter niet aan had kunnen komen, omdat Daan in een betere positie stond. En tja, dan weet je het..... Bryan had nog geen enkel schot op de goal gehad. Enkel terugspeelballen van onszelf. In de 21e minuut de enige uitval van De Tukkers en zowaar ook een schot op onze goal, een zondagsschot. Bryan denkt dat de bal naast gaat, maar deze gaat dus rakelings langs de paal, voor ons de verkeerde kant, dus in de goal. 1-1. Slik. Je voelde gewoon dat het niet zou lukken vandaag. Hamza heeft in de 26e minuut nog een gigantisch riante kans, na een doorkopbal van Clinton. Wederom gaat hij alleen op de goal af en ook nu doet de bal niet wat wij willen dat ie doet: hij rolt dus wederom naast.

Conclusie: wedstrijd heel snel vergeten. Er is niets aan de hand. We hebben alles in eigen hand en we gaan gewoon die laatste 2 wedstrijden lekker voetballen en genieten. We hebben een goede wake-up call gehad, zoals men dat zegt, en gaan de volgende wedstrijd messcherp van start. Misschien moeten we onze hoofden weer voorzien van onze "oorlogskleuren", zodat we weer als een team ten strijde trekken.

Ouders: zie er op toe dat de jongens deze laatste 2 wedstrijden op de vrijdagavond op tijd naar bed gaan. Geef de jongens in de week hun lievelingseten, zodat ze onder ideale omstandigheden naar de wedstrijd kunnen toewerken. Geef ze niet teveel huishoudelijke klusjes, zodat ze absoluut kunnen focussen op de wedstrijd. Kortom: ook jullie kunnen bijdragen in het succes van onze jongens....... Blablablabla.

Alle gekheid op een stokje: we blijven gewoon ons ding doen, komende week lekker trainen en dan zaterdag lekker tegen AZSV spelen. We zullen ze laten zien wie de beste is!

Fijne week.

Deel dit bericht