25-11
FC Winterswijk D1 - DVC '26 D1 (beker)
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag dan de bekerwedstrijd tegen DVC ’26 D1 uit Didam. Een team dat in de andere hoofdklasse speelt, regio zuid.
Na de sublieme wedstrijd tegen AZSV van vorige week waren we nu natuurlijk benieuwd hoe het tegen een zwaardere tegenstander zou gaan. En we gingen gelukkig gewoon verder waarmee we tegen AZSV geëindigd waren. Rob gaf wederom duidelijk aan wat te doen bij balbezit van de tegenstander en wat te doen bij balbezit. Het kwam, vooral in de eerste helft, fantastisch uit de verf. De tegenstander kwam in de eerste helft eigenlijk bijna niet op onze helft, zo ontzettend goed wisten jullie druk op hen te leggen. En als ze dan eens een bal een paar meter op onze helft kregen stond daar altijd Pepijn met z’n rust en overzicht of zelfs Bryan die met enorme geestdrift uit z’n 16 komt stormen. En dan ook nog altijd de “voetballende” oplossing vond. Super.

De wapenfeiten van de eerste helft. In de 14e minuut zet Stijn lekker door op links en ziet Hamza naast zich er beter voor staan. Hamza’s schot gaat nu nog naast. 6 minuten later is het echter raak, nadat beide heren elkaar weer weten te vinden. Stijn geeft een mooie steekpass op Hamza die keurig de 1-0 scoort. In de 30e minuut krijgt Bram een vrije bal op rechts te nemen, Zijn bal belandt via een paar tegenstanders bij Pepijn die met een ziedend schot, boven in de kruising, de 2-0 aantekent.

De tweede helft is dan toch een ander verhaal. De tegenstander komt feller uit de kleedkamer en zet ons nu veel meer onder druk. Daardoor kunnen wij minder goed ons spel spelen en is de tegenstander veel meer op onze helft. Daardoor krijgen wij natuurlijk ook meer ruimte voor uitvallen. In 1 van die uitvallen, in de 9e minuut, zijn het weer Stijn en Hamza die elkaar weten te vinden. Stijn stuurt Hamza weer weg waarop Hamza op links diverse tegenstanders uitspeelt. Hij legt de bal keurig af voor de goal doch niemand van ons kan bij de bal. Een paar minuten later schiet Hamza nog een mooie kans voor langs, nadat hij weer lekker in de diepte aangespeeld is. In de 22e minuut weer een uitval van ons: nu wordt Joery diep weggestuurd. Hij versnelt mooi en gaat alleen op de keeper af. Met buitenkant rechts legt hij de bal keurig naast de keeper in de goal. Een voortreffelijke goal: 3-0! Een laatste vermeldenswaardig feit is de 24e minuut: na mooie combinaties in de 16 meter zet Hamza van links voor, waarbij 3 spelers van ons vrij voor de goal staan. Deze kunnen geen van allen bij de bal, maar toch schiet de inkomende Nick (?) op de goal. De keeper weet de bal te houden, waarbij de afvallende bal voor de voeten van Jurre belandt. Ook zijn inzet weet de keeper te keren.

Zo blijft het 3-0 en zijn we een ronde verder in de beker. Benieuwd waarheen dit ons gaat leiden. Komende zaterdag spelen we uit tegen PH in Almelo. Vertrek 08.30 uur vanaf Jaspers, op de plek van waar we voorheen altijd vertrokken. Daar hebben we ruimte en overzicht. Chauffeurs zijn bekend……

Allemaal een goeie week en zaterdag weer fit aan de start.

Deel dit bericht