18-03
FC Winterswijk D1 - Enschedese Boys D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag speelde FC Winterswijk D1 de wedstrijd tegen Enschedese Boys, een van de hekkesluiters van onze ranglijst. Of dit de reden was voor de slappe instelling waarmee aan deze wedstrijd begonnen werd weet ik niet, maar bij vlagen kwamen we er tegen deze tegenstander niet aan te pas in deze wedstrijd. Zoals Rob al de laatste weken waarschuwt wil nu elke tegenstander van de koploper winnen, het motiveert hen extra. Dat bleek bij deze tegenstander ook, waarbij deze zich nog eens van "intimiderende" praktijken bediende onder luide aanvoering van hun grensrechter, die zijn ploeg overduidelijk hielp zo lang mogelijk overeind te blijven in deze wedstrijd.

De eerste helft:
Een bijzonder fel en fysiek Enschedese Boys is ons het eerste kwartier gewoon de baas. Ze zijn veel feller en sterker; wij laten ons gewoon aftroeven en zijn totaal niet bij de les: slap, denken misschien dat we zomaar zullen winnen (op grond waarvan: ranglijst? Zo werkt dat in de hoofdklasse niet). We voetballen ronduit slecht en onrustig. Pas in de 14e minuut komen we in de buurt van de goal van de tegenstander. Een mooie combinatie, waarbij Nick uiteindelijk de bal op Joery speelt. Deze komt van links naar binnen, omspeelt onderweg nog een tegenstander, en krult de bal meteen maar fraai in de goal. En dan is het zomaar 1-0. Het lijkt wel of we dan pas wakker zijn geworden, want de volgende 15 minuten zijn voor ons. Een minuut na de goal hebben we een ingooi op rechts, op Bram, die diep gaat en mooi voor zet. De bal belandt bij Tom die net naast schiet. Direct daarna een mooie diepe pass van Pepijn op Nick. En dan kan Nick op de goal af en is het meteen 2-0. 
Direct na deze goal, Enschedese Boys lijkt wel aangeslagen, wordt Nick gevloerd in het strafschopgebied van de tegenstander. Penalty. En hier biedt de supergemotiveerde Bryan zich voor aan. Zijn ziedende schot belandt jammerlijk op de lat. Daar zal hij komende week nog wel eens balend aan terugdenken. In de 20e minuut een mooie individuele actie van Joery: hij passeert een paar mensen en lost een mooi schot dat net naast gaat. Weer 2 minuten later een mooie kaats tussen Tom en Daan waarbij laatstgenoemde diep wordt weggestuurd. Daan zet voor op Nick, wiens schot wordt tegengehouden door de keeper. De rebound is voor Daan, deze gaat echter jammerlijk naast. 3 minuten voor de pauze nog een corner van rechts voor ons. De bal belandt uiteindelijk op links, bij Stijn, die op fantastische wijze een paar tegenstanders omspeelt en mooi voorzet op Nick. Nick's kopbal is nog voor de keeper, maar de rebound is voor Tom die de 3-0 simpel binnenschiet.

De tweede helft:
Het begin is een kopie van de eerste helft, waarbij de tegenstander nu nog feller en fysieker speelt. Vooral de nummer 10 weet raad met onze spelers. Hij beukt er grensoverschrijdend op los, waarbij de scheidsrechter best strenger had mogen optreden. De jongens van Enschedese Boys zijn in de pauze flink opgepept en toegesproken want ze maken het ons nu echt moeilijk. Iedere slappe bal van ons wordt direct afgepakt en levert, erger nog, kansen voor hen op. Zo is het dus meteen in de 1e minuut, na balverlies van ons, 3-1. 3 minuten later staat het zomaar 3-2. De wedstrijd staat echt op kantelen. Aan de andere kant is deze ervaring natuurlijk niet erg voor onze jongens. Als je onder deze omstandigheden een wedstrijd toch weet te winnen is dat natuurlijk goed. Onder luide vocale aanmoedigingen van de coach en grensrechter, maar ook de meegereisde supporters, gaat Enschedese Boys op jacht naar de gelijkmaker. Doch na ongeveer 15 minuten lijkt de storm te gaan liggen en komen wij weer wat onder de druk uit. Door een fantastische individuele actie van Hamza, die een serie tegenstanders uitspeelt en de bevrijdende 4-2 scoort. Daarna blijven we gevaarlijk. Hamza stuurt in de 23e minuut Daan diep weg wiens inzet net naast gaat. In de 28e minuut nog een mooie vrije bal van Pepijn op Hamza die vrij voor de goal komt: 5-2, de eindstand.

Een benauwde overwinning, uiteindelijk terecht omdat wij de betere kansen hadden, maar zeker een van onze slechtste wedstrijden wat voetbal betreft. Zo zie je dat de ranglijst niets zegt.
Zondagmiddag loten verkopen bij het eerste en komende week naar FC Zutphen, dat zal ook zeker geen eenvoudige wedstrijd worden.
Iedereen een fijne week en goed trainen.

Deel dit bericht