17-02
FC Winterswijk D1 - Excelsior '31 D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

Op papier de belangrijkste wedstrijd van de 2e seizoenshelft, tegen Excelsior '31, onze mede-lijstaanvoerder in onze competitie. Vooraf hadden onze jongens er ongelofelijk veel zin in, want deze wedstrijd "ging dus ergens om". Extra motivatie hadden de jongens dus niet nodig en beperkte Rob zich vooraf in de kleedkamer louter tot de taken van de individuele spelers. Deze keer startte hij ook in de vertrouwde opstelling, waarin ons team zich het meest vertrouwd voelt.

Met een sterke wind over het veld starten we geconcentreerd aan de wedstrijd. Naar het lijkt hebben wij iets meer voordeel van de wind, want Excelsior '31 komt niet echt onder onze druk uit en krijgt de bal niet op onze helft. Iedereen zit geconcentreerd bovenop z'n tegenstander en het is daardoor dat Sven sterk de bal veroverd en direct doorspeelt op Nick. Deze heeft op zijn beurt Hamza al zien vertrekken en bedient hem direct. Daardoor komt Hamza meteen in scoringspositie en is het in de 3e minuut al 1-0. Een super mooi uitgevoerde snelle driehoek, wat een klasse. 3 minuten later is het Bram, die vandaag de sterke spits zeer goed in z'n greep had, die de bal veroverd. Aangezien hij de laatste tijd blaakt van het zelfvertrouwen speelt hij ook nog maar eens een paar mannetjes uit en komt zowaar tot een fantastisch afstandsschot, die helaas op de lat belandt. Tjonge wat een begin van de wedstrijd. Excelsior '31 had nog helemaal niets laten zien. 
Wederom 3 minuten later, we zijn nog maar in de 9e minuut, een mooie actie op rechts. Hamza, die uitgezworven is naar de rechtsbuitenpositie, wordt in de hoek aangespeeld. Hij heeft ondertussen gezien dat Clinton mooi bij de eerste paal vrij staat en speelt hem strak in. Clinton bedenkt zich geen moment en schiet de bal ineens fraai binnen: 2-0. En nog steeds nauwelijks wapenfeiten van Excelsior '31 gezien. In de 14e minuut hebben we corner van rechts te nemen. Nick neemt hem, maar de afvallende bal is voor Hamza die ziet dat Bram er beter voor staat. Brams schot wordt nog net door de keeper tot corner verwerkt. Het is dan al in de 20e minuut dat wij zelf achterin een slordigheid hebben, een verkeerde pass, waardoor iedereen uit positie staat. De sterke spits verovert de bal, en rukt over rechts op. Hij heeft geluk dat Bram niet in z'n buurt is want anders had die hem al lang gestopt. Deze keer kan hij opstomen naar onze goal en scoort hij onberispelijk de aansluitingstreffer: 2-1. Daarna wordt het een echte strijd, met veel onderbrekingen voor blessurebehandelingen, zoals dat normaal is bij wedstrijden van dit kaliber. Excelsior '31 lijkt iets beter in haar spel te komen, maar we houden keurig stand. In de laatste minuut van de 1e helft krijgen we nog een corner van rechts te nemen. Nick is kort daarvoor geblesseerd geraakt en kan deze niet nemen. Hamza gaat hem nemen, maar ziet Pepijn nog komen aanlopen als extra luchtmacht. Hij wacht dus even en Excelsior '31 richt haar aandacht nu op de opkomende Pepijn...... Ze lieten onze grootste kopspecialist van ons hele team, Esteban, bij de 2e paal volledig vrij staan. Hamza ziet dit, legt de bal panklaar op z'n hoofd: 3-1. Esteban's eerste goal van dit seizoen, met z'n hoofd, tegen deze tegenstander, de kleinste man van het veld. Fantastisch !!!

In de rust geven we aan beducht te zijn op het sterke spel van deze tegenstander, die in de tweede helft, met de wind in hun rug, het ons heel zwaar zal gaan maken. Wat dat betreft was de stand van zaken gelijk aan de wedstrijd destijds in Rijssen: ook 3-1 voor ons in de pauze, waar we toen met een benepen 3-3 weg kwamen. Toen knepen we onze handen dicht.

En vanaf de aftrap is Excelsior '31 inderdaad meer op onze helft. Door scherp dekken en altijd er voor te zorgen dat we nog met een voet aan de bal zaten, werd Excelsior '31 niet echt gevaarlijk. Bovendien straalt Bryan ook een en al rust en overtuiging uit. Dus de stand van 3-1 bleef lang op het scorebord staan, misschien wel boven onze verwachting. Sterker nog, in de 2e helft zijn wij eigenlijk veel gevaarlijker dan Excelsior '31. We hebben zeker 3 kansen gehad om de score verder uit te bouwen, zonder dat de gasten daar een gelijkwaardige kans tegenover konden stellen. In de 38e minuut verovert Joery de bal van de laatste man. Hij weet op rand strafschop Nick te bereiken die op zijn beurt Daan in stelling brengt. Deze staat in een droompositie om te scoren, maar ook helaas net buitenspel. 3 minuten later een verre uittrap die Nick bereikt. Nick bedient de rappe Daan mooi in de ruimte. Met z'n snelheid loopt hij z'n tegenstander eruit, maar z'n inzet rolt net naast de goal. En in de 52e minuut bedient Jurre Nick, die op zijn beurt Hamza in de 16-meter aanspeelt. Aangezien de keeper net eerder bij de bal is gaat ook deze kans verloren. Ook de tweede helft is een echte titanenstrijd, waarbij beide partijen zich niet gewonnen willen geven. Aangezien wij als team een veel betere prestatie hebben geleverd, hebben we verdiend gewonnen. Iedereen van ons team heeft zich, zonder uitzondering, echt super ingezet. Ideeën heeft echt alles gegeven, voor elkaar gestreden, waardoor we nu de terechte nummer 1 van de ranglijst zijn.

Echter, de competitie duurt nog lang, we hebben nog een aantal taaie wedstrijden voor de boeg. Het is de kunst om ons voor iedere wedstrijd weer volop op te laden, want vanaf nu wil elke tegenstander graag van de koploper winnen. Onze 2e-jaars zullen in dat opzicht vorig seizoen nog herinneren: onze wedstrijd tegen Sportclub Enschede, die tot de wedstrijd tegen ons, alles had gewonnen. En we weten hoe dat is afgelopen......

Jongens, gefeliciteerd! Doorgaan zo en komende week lekker trainen.

Deel dit bericht