01-04
FC Winterswijk D1 - FC Twente (Hengelo) D2
1638

FC Winterswijk stunt opnieuw in bekertoernooi

FC Winterswijk heeft in het bekertoernooi van het KNVB-district Oost opnieuw voor een stunt gezorgd. De ploeg van de trainers Rob ten Brummelhuis en Kees de Haas versloeg afgelopen zaterdag op eigen veld FC Twente (Hengelo) D2 met 2-0 door treffers van Hamza Abkadri en Nick Jansen. Het was de tweede zege op een tweededivisionist voor FC Winterswijk D1, want voor de winterstop versloeg de koploper in de hoofdklasse O al De Graafschap D2 met 2-1. Door de overwinning op FC Twente D2 Hengelo is FC Winterswijk D1 doorgedrongen tot de halve finale. Daarvoor hebben zich ook PEC Zwolle D1 (6-1 zege op Sparta Nijkerk D1), FC Twente (Twello) D2 (3-2 tegen Tubantia D1) en Jonge Kracht Huissen D1 (1-3 tegen Union D1) geplaatst. PEC Zwolle en FC Twente (Twello) D2 staan respectievelijk eerste en tweede in de 2e divisie E, waarin ook FC Twente (Hengelo) D2 en De Graafschap D2 spelen. Jonge Kracht D1 is koploper in de 1e klasse 3 en versloeg met Union eveneens een tweededivisionist.

FC Winterswijk D1 kende afgelopen zaterdag voor ongeveer 250 toeschouwers een pikstart, want na al na zes minuten scoorde Hamza Abkadri na een prachtige actie de openingstreffer. Hij tekende na een kwartier ook voor de assist op Nick Jansen, die de FC Twente-keeper uit een moeilijke hoek met een prachtige boogbal verschalkte. Beide spelers hadden tegen De Graafschap D2 ook al voor de Winterswijkse productie gezorgd. De gasten probeerden in het vervolg van de eerste helft en in het tweede bedrijf terug te komen, maar de souverein spelende Winterswijkse defensie gaf vrijwel geen krimp. De beste kansen waren zelfs voor de thuisclub, die bij deze mogelijkheden echter nauwkeurigheid en geluk ontbeerde. Zodoende bleef het 2-0.

Wanneer de loting voor de halve finale plaatsvindt, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer die wedstrijd wordt gespeeld. FC Winterswijk D1 concentreert zich dan ook op de competitie, waarin het nog vier duels speelt. Het ontmoet zaterdag thuis de plaatselijke rivaal FC Trias D1 (aanvang 10.30 uur) en voetbalt daarna nog tegen De Tukkers D1 (thuis), AZSV D1 (uit) en PH D1 (thuis). De D1 heeft een voorsprong van drie punten op naaste concurrent Excelsior '31 D1.

Klik hier om alle foto's van de wedstrijd te bekijken.

Deel dit bericht