27-10
FC Winterswijk D1 - FC Zutphen D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

FC Zutphen, Rob en ik hadden hen van tevoren tot een niet te onderschatten tegenstander ingeschaald. Een geduchte tegenstander, fysiek sterk, fel in de duels, bovendien gewonnen van Trias…….

Wij hadden daarnaast de handicap (en dat bleek in de wedstrijd dus ook echt een handicap te zijn) dat Pepijn en Clinton zich veroorloofden met vakantie te gaan. Daardoor moesten er vooral achterin wat rigoureuze omzettingen gedaan worden die de organisatie in de eerste helft niet ten goede kwamen. Tel daar de blessure van Bram bij op en dan zijn in het hart van de defensie echt de rapen gaar. Tom speelde dus op de positie van Pepijn en kweet zijn taak, met vooral in de eerste helft aanpassingsproblemen, uiteindelijk naar behoren. Stijn linksback, dat kan hij gewoon, deed het prima. Bovendien had Rob voor deze wedstrijd Cornelis Hofman uit de D5 erbij gevraagd. En deze heeft echt fantastisch gespeeld en dit nog bekroond met een doelpunt.

In de eerste helft echter was de organisatie compleet weg. Bovendien zagen we ook weer een aantal bekende fouten waar we het eerder over hebben gehad: de tegenstander krijgt vooral op het middenveld teveel ruimte, we staan te ver van onze tegenstanders, waardoor ze er lustig op los kunnen combineren. FC Zutphen was ons gewoon de baas maar kon geen doelpunt maken, o.a. ook door goed keepen van Bryan. Het is dan al in de 14e minuut, we zijn er tot dan compleet niet uitgekomen, dat Hamza, als een ingeving, de bal vanaf de middenlijn oppikt en diverse tegenstanders uitspeelt en in de buurt van de goal van de tegenstander komt. Hij besluit te schieten, in de verre hoek, en het is 1-0. Super goal, tot dan onterecht, maar hij telt en het is natuurlijk grote klasse van Hamza! Vanaf dat moment gaan we iets meer meedoen in de wedstrijd: in de 17e minuut wordt Nick neergelegd net buiten de 16-meter. Vanaf die plek heeft hij al weleens een bal er ineens ingetrapt. In dit geval ging ie net over, waar Rob en ik ‘m eigenlijk al geteld hadden. 2 minuten later weer een vrije bal voor ons, nu meer midden voor de goal. Weer een 100% kans, zeker met Nick achter de bal en een keeper die niet al te groot is. Doch deze keer stond het vizier van onze Beckham niet scherp, naast. 5 minuten later dan een scrimmage op de rand van onze 16-meter. Een afvallende bal valt voor de voeten van een tegenstander die de bal, onhoudbaar voor Bryan, ineens binnenschiet: 1-1. Meer dan terecht, want we konden niet echt gevaarlijk bij hun goal komen. In 1 van de sporadische individuele acties van ons, ditmaal door Nick die op rechts op avontuur gaat, wordt hij in de 16 meter neergelegd. Een penalty voor ons die Hamza voor zijn rekening neemt: prachtige knal, doch op de lat ……. Ja, zulke kansen tegen deze tegenstander niet benutten ……. In de 29e minuut nog een corner van Hamza die door Esteban jammerlijk naast wordt geschoten.

In de pauze zijn de jongens door Rob even “ge-reset”: de 2e helft beginnen we gewoon aan een nieuwe wedstrijd en doen de dingen die verkeerd gingen nu wel goed. In ieder geval agressiever, durven acties maken, durven om de bal te vragen, op het slechte veld eerst de bal aannemen etc. etc.

De tweede helft geven we iets beter tegenstand. Een aantal van genoemde punten komen nu beter uit de verf. FC Zutphen gaat nadrukkelijk op zoek naar de overwinning, want zij waren nog steeds de bovenliggende partij. Echter, doordat zij zo nadrukkelijk naar voren ging spelen ontstonden er voor ons kansen op de counter. Voorin kregen we steeds meer ruimte. Het is dan al in de 11e minuut. We hebben een ingooi door Jesse, net op de helft van de tegenstander. Jesse gooit de bal slim de ruimte in. Hamza krijgt de bal mee en duikt rechts de hoek in. Hij heeft dan al gezien dat Cornelis mee opgekomen is en zet de val onberispelijk voor. Cornelis neemt de bal keurig aan en schiet hem keurig, ondanks de uitstormende keeper, binnen: 2-1. Een goal uit het boekje! Grote klasse. Daarna dringt FC Zutphen natuurlijk nog nadrukkelijker aan. Doch in de 23e minuut is het Jurre, die na goed doorzetten, alleen op de keeper afgaat. En deze keer maakt hij het echt op een fantastische wijze af, zoals alleen hij dat kan, met een lobje: 3-1. WAUW! De tegenstander is dan natuurlijk murw. FC Zutphen had ontzettend veel gegeven, doch kreeg de bal erbij ons niet in. In de 26e minuut hebben we dan nog een aanval uit het boekje: Hamza opent met weer eens 1 van z’n splijtende crossen op Nick. Deze rukt op rechts op en zet voor, waar Joery net te laat bij de bal is. Anders ………

Uiteindelijk hebben we misschien “lucky” gewonnen van een hele goede tegenstander, doch aan de andere kant was op deze wedstrijd de aloude voetbalwet van toepassing: als de je de kansen niet benut, krijg je zelf om de oren. We hebben ondanks onze “handicap” goed gestreden, vooral de 2e helft. Cornelis bleek een verrijking voor ons team te zijn.

Komende zaterdag tegen FC Trias: de jaarlijkse derby. Dan zullen we zeker uit een ander vaatje moeten tappen; dan zal het vanaf het begin moeten kloppen. Dan zullen we ons in moeten zetten zoals de 2e helft. Daarom komende week goed trainen en vrijdag op tijd naar bed zodat je zaterdag echt topfit bent, scherp, gefocust, om lekker te voetballen. Tegen FC Trias zijn altijd mooie wedstrijden en FC Trias doet het ook goed dit seizoen. Winnen we van hen, hebben we een concurrent minder. Als we verliezen komen zij bij ons in de buurt. Dus …….

Deel dit bericht