06-10
FC Winterswijk D1 - NEO D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

We wisten van tevoren dat NEO een geduchte tegenstander zou zijn. Zij stonden nog ongeslagen boven ons en hadden Excelsior '31 met 4-1 verslagen. In die zin wisten we dus wat ons te wachten stond.

En direct vanaf het begin bleek ook wel dat dit een “stevige” tegenstander was, met een paar sterke spelers. Van beide kanten was het in het begin aftasten, waarbij we beide niet gevaarlijk voor het doel van de tegenstander konden komen. Het is pas in de 7e minuut dat we voor het eerst gevaarlijk voor de goal van de tegenstander komen. Een mooie aanval over rechts, die voor de goal langs verder gaat op links. Hamza passt op Daan die voorzet op Jurre. Echter, Jurre’s kopbal is in buitenspelpositie dus strandt deze aanval jammerlijk. 3 minuten later weer eens 1 van Hamza’s befaamde crosspasses: Nick kan lekker door op rechts en zijn schot wordt gestopt door de keeper. 4 minuten later neemt Stijn een corner op rechts voor ons. Zijn bal wordt weggewerkt door de tegenstander doch de afvallende bal is in eerste instantie voor Hamza. Zijn  schot strandt op een tegenstander waardoor de volgende afvallende bal voor Sven is. Ook zijn schot wordt gestuit door een tegenstander, waardoor deze kans ook voorbij gaat. 2 minuten later weer een briljante actie van Hamza. Hij geeft een subtiele steekpass op Jurre, die alleen voor de keeper te weinig met deze kans weet te doen. Jammer, jammer….. normaal gesproken zou Jurre bij zo’n kans de keeper verschalken met een lobje….. Dan breekt er een slordige en slappe fase van ons aan. We geven de tegenstander veel te veel ruimte, die ongehinderd ballen kan aannemen en kan combineren. Ons hele middenveld staat te ver van z’n tegenstander. Daardoor komen we onnodig onder druk. Gelukkig kan de tegenstander niet echt gevaarlijk worden. Het is dan vlak voor tijd dat Hamza Sven nog een keer prachtig vrij voor de goal zet. Zijn schot gaat helaas voorlangs.

Rob heeft in de pauze de jongens gewezen op het feit dat wij teveel ruimte weggeven op het middenveld. Ook onze verdedigers stonden soms te ver van hun tegenstander, al hoewel Bram zijn tegenstander vandaag fantastisch “in de pocket” had. In dit soort wedstrijden zijn de verschillen soms heel klein en hangt het van kleine details af die het verschil maken. Wij moeten dus, wanneer we moeten verdedigen, ieder weer ons eigen mannetje pakken en deze scherper dekken, niet teveel ruimte geven. In de tweede helft ging dit iets beter, maar voor de volgende wedstrijden zullen we hier nog nadrukkelijk aandacht aan moeten geven.

Na 5 minuten in de tweede helft weet Hamza Stijn vrij voor de goal te zetten. De keeper kan zijn inzet net stoppen. Vanaf dan wordt het een echte strijd, prachtige persoonlijke dules, waarbij er nauwelijks goed combinatievoetbal mogelijk is, omdat er ontzettend gestreden wordt. De inzet is enorm. Ondertussen voelt Hamza aan dat hij de beslissing kan forceren. Hij loert op een kansje en blijft steeds nadrukkelijker in de spits hangen. Stijn zakt daarvoor terug naar het middenveld. Een beslissende omzetting, want in de 17e minuut is het Hamza die de bal van rond de middenlijn meeneemt en opstoomt naar de goal van NEO. Ondertussen passeert hij diverse tegenstanders en weet voor de goal de rust te bewaren om de bal onberispelijk binnen te schieten: 1-0. Verdiend. Het gevoel dat we de wedstrijd konden winnen werd bewaarheid. We wisten dat we maar een klein kansje zouden krijgen en zo geschiedde. Na de goal was het vooral zaak om het koppie erbij te houden. Natuurlijk ging NEO zo mogelijk met nog meer strijd aan de bak, maar wij speelden goed geconcentreerd verder. Iedereen kweet zich goed van z’n taak, zodat de tegenstander niet echt gevaarlijk kon worden.

Deel dit bericht