03-02
FC Winterswijk D1 - Sparta E. D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag speelde D1 de 2e wedstrijd van de terugronde, tegen de nummer 3 van de ranglijst. De enige wedstrijd die we in de eerste helft van het seizoen verloren hadden. Een prachtige wedstrijd toen, die we terecht verloren. De wedstrijd van nu was dus uiterst belangrijk voor de ranglijst.

Wederom werd het een wedstrijd met 2 verschillende helften, evenals de eerste wedstrijd. Rob had vooraf enkele tactische omzettingen gedaan om de tegenstander in verwarring te brengen. Deze werkten in het begin dan ook heel goed, want na 7 minuten stonden we al met 2-0 voor. Na 3 minuten is het Sven die een combinatie met Hamza opzet voor het vijandelijk strafschopgebied, doch Hamza verliest de bal. In de kluts belandt de bal toch voor z'n voeten en ja, dan is het meteen 1-0. Vier minuten later dus al onze 2e doelpunt, na een snelle uitval over Jurre, die Hamza mooi wegstuurt. Alleen op de goal af, een zekerheidje: 2-0. Grote klasse. Tot die tijd was de tegenstander alleen in de eerste minuut gevaarlijk geweest, doch Bryan verkeert in topvorm; hij houdt de bal fantastisch. Deze wedstrijd, vooral de 2e helft, zal hij nog een aantal formidabele reddingen leveren. Hij is z'n uitverkiezing voor de KNVB dus meer dan waard. Na onze 2 doelpunten blijken we zelf meer last te hebben van de tactische ingrepen. Derhalve wordt de verdediging weer in de oude vertrouwde formatie omgezet. De tegenstander, evenals de eerste wedstrijd, komt nu geleidelijk sterker opzetten. Sparta E. is gewoon een goeie, combinerende ploeg, met soms gevaarlijke uitvallen over de vleugels. In de eerste helft zijn we nog 2x gevaarlijk, waarbij de kans voor Daan, na een fantastische opening van Hamza nog het gevaarlijkst was. Daan's schot gaat echter via de handen van de keeper tegen de lat.

In de tweede helft komt de tegenstander steeds sterker opzetten. We komen er nog maar slecht uit. Het is pas in de 40e minuut dat we een uitval over Clinton hebben. Hij weet Nick goed weg te sturen, wiens schot net naast gaat. Drie minuten later is het Hamza die weer eens van zich laat spreken. Na  een individuele actie, waarbij hij meerdere tegenstanders verschalkt, komt hij tot een strak schot dat echter voor de keeper is. In de 45e minuut, na een paar missers bij ons achterin, scoort de tegenstander de aansluitingstreffer. En je voelt het aankomen: dit wordt pompen of verzuipen. Doch, vanaf de aftrap, de ingestudeerde variant die al een aantal keren niet lukte, maar nu fantastisch uitpakte. Hamza bedient Nick diep, die doorgaat tot de achterlijn. Nick zet fantastisch voor, op de rechter van Joery: 3-1. Gelukkig, hiermee verschaffen we onszelf lucht. De laatste minuten is het van onze zijde rommelig, maar we weten de overwinning over de streep te trekken. Op het laatst heeft Daan nog een grote kans op de 4-1, doch zijn inzet wordt gekeerd.

Een belangrijke overwinning, de kop is eraf. Komende weken, tegen de rest van de top 5 van de ranglijst, zal duidelijk worden wie het meest recht heeft op het kampioenschap in deze klasse. We zijn in ieder geval volop in de race.

Deel dit bericht