22-09
FC Winterswijk D1 - TVC '28 D1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Gisteren de wedstrijd tegen TVC '28 uit Tubbergen. Als we tegen hen gespeeld zouden hebben zouden we misschien een beter gevoel krijgen waar we staan in de competitie. Of dat nu, na de wedstrijd, ook echt zo is .........

TVC '28, een sterk team met grote spelers, begon sterk tegen ons en waren ons eigenlijk de baas. Bovendien hadden Rob en ik het idee dat er een paar spelers van ons niet helemaal bij de les waren. Daar tegenover stond dat ook een paar spelers in positieve zin op vielen. Sven was deze wedstrijd weer ouderwets aan het sleuren en zwoegen op het middenveld. "Lauf Pensum" is het woord dat Duitsers daarvoor gebruiken. Iets waar Sven van overloopt. In de 3e minuut heeft Sven een goeie actie op het middenveld en komt hij tot een schot. De keeper kan de bal net tot corner verwerken, die uiteindelijk niets oplevert. Daarna is TVC '28 weer iets sterker, zonder dat zij echt gevaarlijk voor onze goal kunnen komen. Bryan laat deze wedstrijd ook zien dat hij goed meevoetbalt en op tijd z'n goal uit komt. In de 8e minuut, na nuttig afjagen en doorzetten door Clinton, schiet de keeper de bal tegen hem aan. Deze rolt daarna richting goal, doch een tegenstander is net op tijd aanwezig om de bal voor de lijn weg te werken. Daarna gaat het spel op en neer zonder echte kansen voor beide partijen. Het is dan al de 26e minuut en het is wederom Clinton die, na goed doorzetten, de bal verovert en op Hamza aflegt. Zijn schot gaat net naast. 2 minuten later, net voor het eind van de eerste helft (een heerlijk moment), is het weer Clinton die goed doorzet en de bal keurig aflegt op Jurre. Jurre bedenkt zich geen twee keer en schiet de bal onberispelijk binnen: 1-0. Gezien het vertoonde spel van de laatste 10 minuten was dat misschien wel terecht, doch de 20 minuten er voor had TVC '28 het betere van het spel.

De tweede helft gaan we gelukkig verder waarmee we de eerste helft gestopt waren. In de 1e minuut al verovert Stijn de bal en weet Hamza te bereiken. Zijn schot gaat net naast. In de 4e minuut krijgt Jurre een vrije trap op rechts te nemen. Hij weet Pepijn te bereiken die de bal helaas naast kopt. Maar dan een minuut later een fantastische aanval over rechts: Jurre speelt uiteindelijk op Hamza die de 2-0 binnen schiet. Het is dan 2 minuten later dat Hamza een prachtige cross pass op Daan speelt. Daan zet door op rechts en legt de bal voor de goal. Daar is ondertussen Hamza verschenen die zijn schot over de goal ziet verdwijnen. Super voetbal dus ....... 4 minuten later stuurt Hamza wederom Daan weg. Deze gaat alleen op de keeper af doch deze is hem de baas. In de 17e minuut krijgt Hamza een vrije trap te nemen links buiten het strafschopgebied. Zijn vrije trap verdwijnt heel bekeken ineens in de goal, onhoudbaar voor de keeper. Ondertussen hadden onze voorhoedespelers in de gaten dat de keeper moeite had om de bal naar een medespeler uit te trappen. Als hij onder druk werd gezet maakte hij fouten. Zo gebeurde het dat Hamza in de 19e minuut heel slim weer eens de keeper afjaagt. Deze verliest de bal aan hem en kan dan alleen nog een overtreding begaan: penalty, die Hamza strak binnen schiet 4-0. De wedstrijd is dan gelopen.....
Het is dan nog vermeldenswaardig dat Sven tot het laatst toe loopt te sleuren en ballen loopt te veroveren. In de 27e minuut is dat weer eens het geval; hij verovert de bal op het middenveld, speelt diverse tegenstanders uit om daarna op de vijandelijke goal af te stomen. Helaas gaat z'n schot over.

Een terechte overwinning, die telt in de zin van dat we gewonnen hebben van een tegenstander die zeker niet slecht was.

Direct na de wedstrijd moesten we nog een teamfoto maken. Dit was de tweede poging, omdat we 's ochtends, voor de wedstrijd, te gretig en te snel onze team foto hadden gemaakt (we waren een kwartier te vroeg waardoor de fotograaf uiteindelijk vergat dat onze shirtsponsor mee op de foto moest); we wilden namelijk z.s.m. naar de wedstrijd toe om ons voor te bereiden.

Uiteindelijk was de 2e sessie een geslaagde poging waarbij we kennis hebben gemaakt met de heer Bart Oudenhoven, de hotelmanager van de Frerikshof. Wij bedankten hem voor de sponsoring, waarbij hij zo sportief was om ons, indien we dit seizoen goed presteren, een "verzorgde" happening bij de Frerikshof aan te bieden...... bowlen, een hapje eten ....... kortom, hartstikke gaaf. Vanzelfsprekend hebben we dit gretig geaccepteerd en is dit een extra stimulans om er dit seizoen iets moois van te maken. Derhalve is Bart Oudenhoven vanaf heden toegevoegd in dit wekelijkse wedstrijdverslag, zodat hij over onze verrichtingen op de hoogte blijft. Bart nogmaals, namens het hele team en begeleiding, ontzettend bedankt voor de sponsoring van ons team.

Morgen om 17.15 uur trainen (op Jaspers). Dan wacht ons zaterdag de wedstrijd tegen Excelsior '31 uit Rijssen. Een fanatiek team, dat zichzelf voor het begin van het seizoen titelkansen had toegedicht. Laten wij daar nou eens mooi een streep door zetten.

Iedereen een fijne week!

Deel dit bericht