14-05
FC Winterswijk E2 - FC Winterswijk E3
Afbeelding: E3 seizoen 2013-2014

In tegenstelling tot afgelopen zaterdag was het deze wedstrijd heerlijk weer om ’s avonds een beste pot voetbal te bekijken: E2 tegen E3! Met veel publiek langs de Bink&Bibi-Arena zat de sfeer er goed in!

Dan de wedstrijd:
In de beginfase werd E3 enigszins overrompeld door de drang naar voren van E2. Met hun individuele kwaliteiten wisten de jongens van E2 regelmatig in de buurt van ons doel te komen, alleen stond hun vizier niet geheel op scherp. Onze jongens moesten alle zeilen bijzetten (en deden dat ook!) om het evenwicht weer te herstellen in de wedstrijd. Gaandeweg de eerste helft kwamen ‘wij’ met goed samenspel steeds vaker in het doelgebied van E2. Milan speelde een belangrijke rol in veel aanvallen, waarin hij links en rechts met mooie passes strooide en aanvallen inleidde. We kwamen op voorspong door een mooi staaltje van samenspel. Rechtsback Jip onderschepte een pass van E2, speelde de bal in op rechtsbuiten Jesse, die de bal meteen ‘op de zestien’ klaarlegde, waar Milan de bal direct inschoot en daarmee de keeper kansloos liet: 0-1! Met deze stand gingen we de rust in.

In de tweede helft begon E2 iets meer aan te dringen. Uit een prachtige cornerbal krulde Maarten Haanstra de bal direct in de verre hoek: 1-1. Korte tijd later was het Tim die ons van een achterstand behoedde, door de bal op de doellijn weg te werken. Uit een aanval van E2, die in eerste instantie ongevaarlijk leek, werd vrij onverwacht en dus verrassend geschoten en zo kwam E2 op voorspong; 2-1… Meteen na onze aftrap pikte E2 de bal op en ontstond er een kans die gelukkig net op tijd ongedaan kon worden gemaakt. In deze fase hadden onze jongens het best zwaar en stonden we even onder behoorlijke druk van E2. Ik zeg ‘even’ , want aan het eind van de wedstrijd kregen ook wij nog enkele mogelijkheden op de gelijkmaker die net naast of over gingen of door de keeper uit de hoek werden getikt. Tot scoren kwam het verder niet meer en zo won E2 de wedstrijd met 2-1.

Onze kanjers zijn er vol voor gegaan en waren in het samenspel vaak de bovenliggende partij. Daartegenover stond de individuele klasse van E2. Dit alles maakte het een boeiende wedstrijd waar iedere sportieve supporter van genoten heeft!

Jongens, bedankt voor een prachtig seizoen voetbal. We zijn trots op jullie!!

Groet,
André

Deel dit bericht