13-05
FC Winterswijk E3 - AD '69 E1
Afbeelding: E3 seizoen 2013-2014

In druilerige weersomstandigheden speelden onze jongens tegen AD '69 E1. Gelukkig speelden ze op het hoofdveld, zodat de fanatieke ouders-aanhang droog op de tribune kon plaatsnemen.

Al snel in de wedstrijd kwamen we op voorsprong door een doelpunt van Tim: 1-0!. Onze razende reporter was net iets te laat aanwezig om dit doelpunt mee te kunnen maken… Excuus! Bij afwezigheid van Johnny was Richard (vader van Collin) assistent van Jesse. Mooi dat dit zo opgelost kon worden! In de beginfase van de wedstrijd waren er regelmatig kansen voor FC Winterswijk om de score op te voeren, alleen waren we niet gelukkig in de afronding. Toch was het halverwege de eerste helft Milan die vanuit een corner in de drukte voor het doel de bal achter de keeper schoot: 2-0! Daarna kwam AD '69 beter in het spel en leken onze jongens iets minder geconcentreerd. Misschien dachten ze dat het al ‘kat-in-het-bakkie’ was?... Vlak voor rust wist AD '69 dan ook tegen te scoren, zodat de spanning terugkwam in de wedstrijd: 2-1.

In de tweede helft hadden wij het betere van het spel. Onze felheid (handelsmerk van onze jongens) werd onderstreept door de regelmatige spelonderbrekingen, waarbij AD '69-jongens op het veld lagen bij te komen van weer een stevig duel. Na een aantal aanvallen waarin we in de eindfase net niet gevaarlijk genoeg waren, kwam Jesse op rechts door en plaatste een mooie diagonaal-pass, waarbij linksbuiten Jip van achter zijn man vrijliep en gemakkelijk de bal langs de keeper in de verre hoek schoof: 3-1! Dit gaf de burger moed. Niet lang daarna was het Collin die, opgekomen naar voren, een fel duel aanging en de bal veroverde. Terwijl de AD '69-verdediger bleef liggen, liet de scheidsrechter doorspelen (en wij ook!) en zo belandde de bal voor de voeten van Milan die gedecideerd uithaalde: 4-1! AD '69 kon in de slotfase nog iets terug doen (4-2) , maar dat mocht de pret niet drukken van een welverdiende overwinning!

Goed gedaan jongens! Op naar dinsdag, op naar de E2!!

Groet,
André

Deel dit bericht