12-06
FC Winterswijk E3 - FC Trias E3 (oefen)
Afbeelding: E3 seizoen 2013-2014

Het mocht dan wel het voorprogramma zijn van de benefietwedstrijd (mooi initiatief!) tussen FC Winterswijk 1 tegen FC Trias 1, maar de onderlinge E3-strijd was voor ons toeschouwers de kraker van de avond. En we werden op onze wenken bediend, want een spektakel was het!

Na ons gebruikelijke ‘wakker-wordt-momentje’ bleek dat we al na 1 minuut tegen een achterstand van 0-1 aankeken. Op het moment dat de jongens bijna weer bij de les waren, hadden we ook al een ‘onderkant-latje’ tegen gehad die gelukkig uit het doel kaatste. Bovendien had Mark ons met een paar goede reddingen op de been gehouden. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd. Collin was vanavond de kuitenbijter van de FC Trias-spits en deed dat voortreffelijk. Floris lette zoals altijd goed op de bal, zodat hij regelmatig tussen de linksbuiten van FC Trias en de bal kon opduiken. Op linksback vocht Lyon menig robbertje uit met de kleine snelle rechtsbuiten, vrijwel altijd in ons voordeel! We gingen steeds beter opbouwen en combineren en zaten FC Trias op hun huid. Dit resulteerde in de 1-1 toen Milan oplettend tussen de keeper en verdediger van de tegenpartij opdook en met een puntertje, de bal onder de keeper door schoof! Even later was het weer Milan die zich goed vrijspeelde, eerst op de keeper stuitte en daarna (weer met een puntertje) kon scoren: 2-1! De buitenspelers Jesse en Levi hielden het veld goed breed zodat er mooie een-tweetjes konden worden opgezet en er regelmatig een goede voorzet voor het doel kwam. Door het goede samenspel zetten we regelmatig iemand in goede schietpositie. Zo lukte het Jip om van afstand de keeper te verschalken: 3-1! Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft trokken we het goede spel door. Ondanks de warmte en het feit dat een aantal jongens vanmiddag ook al een schooltoernooi had afgewerkt, was de inzet bewonderenswaardig. De FC Trias-spelers kregen van ons maar weinig ruimte. Toch lukte het hun om uit een goed gecombineerde aanval de 3-2 aan te tekenen. Samen met Tim, die veel werklust toonde en regelmatig een FC Trias-speler de voet dwars zette, was Levi af en toe een plaag voor de verdedigers van de tegenpartij. Fysiek sterk laat hij zich af en toe zelfs door drie tegenspelers niet tegenhouden en kon hij bij een van zijn acties alleen onreglementair afgestopt worden: Penalty, volgens de strak leidende scheidsrechter F. Geurink. Dit varkentje werd door Milan vakkundig gewassen met een harde knal achter de keeper: 4-2! De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Dat bleek weer toen een corner van FC Trias knap werd ingekopt: 4-3. Gelukkig bleven we goed via de vleugels spelen waar Jip regelmatig goed doorkwam met een schot of voorzet. Zo bleven we FC Trias onder druk zetten. Dit resulteerde in het laatste doelpunt dat door man-of-the-match Milan fraai met buitenkant rechts in de rechterkruising werd getrapt: 5-3!!

Jullie hebben ons weer laten juichen en een prachtige pot voetbal laten zien, bedankt!
Laten we hopen dat onze oranje-jongens in Brazilië met net zoveel inzet spelen, dan komen we vast ver!!

André.

Deel dit bericht