08-04
FC Winterswijk E3 - Ulftse Boys E1
Afbeelding: E3 seizoen 2013-2014

Deze razende reporter was iets te laat op het veld aanwezig. Op het moment van aankomst zag ik nog net dat Ulftse Boys met een harde pegel vanuit een vrije trap scoorde. ‘0-1?’ vroeg ik. ‘0-2…’klonk het beteuterd. Gelukkig waren onze jongens vanaf dat moment wakker geworden en kregen ze in de gaten dat er aan de andere kant van het veld ook nog een doel stond ;-) Met een paar wisselingen in het team (Levi keepte omdat Mark met E2 mee moest spelen, en Joshua en Timo deden met ons mee) begonnen we de draad op te pakken en lieten we Ulftse Boys zien dat wij een prima pot voetbal op de (ietwat lange…) grasmat neer kunnen leggen. Met goed positiespel , mooie 1-2-tjes en rust aan de bal werd voorin de ene na de andere mooie aanval uitgevoerd. Balletje breed, even kijken, balletje diep, even kijken, balletje terug leggen, even kijken, voorzetje, hoek uitzoeken: scoren! Dit leidde gelukkig al snel tot de 1-2 van Timo en de 2-2 van Milan! Jesse schoot ook nog op de lat, anders waren we al met een voorsprong de rust ingegaan.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: mooi spel, goed kijken, eerst aannemen en dan spelen, prachtig om te zien. Ook tegen het fysieke spel van de gasten waren we goed bestand. Het was geven en nemen, af en toe deelden we zelf ook wel eens uit… even laten zien dat wij er ook nog waren! Dat ging mooi gelijk op. Door ons prima spel werden er mooie doelpunten gemaakt en achterin stopte inval-doelman Levi ook een aantal mooie ballen. De volgorde ben ik een beetje kwijt, maar in ieder geval scoorde Timo in de tweede helft nog twee keer (wat een goede wedstrijd speelde hij!) en ook Jesse en Tim maakten prachtige doelpunten. Bijzonder was ook het schot van Collin dat via de ene paal over de doellijn tegen de andere paal kwam en er daarna helaas niet in ging!

Jongens, jullie hebben prima gespeeld, het was weer een genot om naar te kijken. Timo en Joshua, bedankt voor jullie invalbeurt en Jip (hij moest geblesseerd toekijken…): hopelijk ben je er de volgende keer weer bij!

Groet,
André.

Deel dit bericht