09-02
FC Winterswijk MB1 - Grol MB1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

De meiden van de MB1 moesten het in hun eerste thuiswedstrijd ooit opnemen tegen de MB1 van Grol uit Groenlo. Het MB1 team onder leiding van Karin Theuma en Leon Luimes, ondersteund door grensrechter Paul Brugman, is een erg jong team. Meer dan de helft van de meiden mag nog in de C spelen, door blessures was het team versterkt met C-speelsters Karlijn, Emma en Laureen.

De meiden kwamen goed uit de startblokken en na 10 minuten schoot Anouk de bal hoog op het doel, maar de keepster van Grol kon redding brengen. Langzamerhand werd Grol, mede geholpen door de wind, sterker. FC Winterswijk had moeite de bal uit de eigen verdediging te krijgen, dit leverde Grol enkele hoekschoppen op. Uit één van deze hoekschoppen kwam de bal bij de aanvoerder van Grol terecht. Met een geplaatst schot leek ze te gaan scoren, maar een voortreffelijke redding van Sharon voorkwam dit. Helaas lette de verdediging niet op en kon Grol uit rebound alsnog scoren: 0-1. Geholpen door deze treffer werd Grol sterker en nog voor de rust kon Grol de stand naar 0-2 tillen, een afstandschot van 20 meter vloog over Sharon in het doel.

Na de rust een heel andere wedstrijd. Binnen 2 minuten schoot Lotte de bal op het doel, de keepster had moeite met dit schot, Naomi jaagde goed door op de keepster en dit leverde haar de bal op. Naomi speelde de bal op Laureen die haar schot geblokt zag worden, maar deze kwam precies voor de voeten van Naomi die hier wel raad mee wist en de bal in de korte hoek achter de keepster schoot: 1-2. Direct vanaf de aftrap werd Grol gevaarlijk, en Grol leek de 1-3 te scoren, maar helaas voor Grol had één van de speelster van Grol hands gemaakt, waardoor de scheidsrechter het doelpunt afkeurde. Lotte schoot na een snelle aanval de bal net naast de paal en ook een schot van Celine vloog rakelings naast het doel van Grol. Niet veel later werd Lotte in de ruimte gestuurd door Teri. Na een lange sprint kapte ze haar tegenstander uit en scoorde ze in de korte hoek: 2-2. Via de rechterkant van het veld zette Marit Naomi aan het werk, haar voorzet belandde bij Laureen die alleen voor de keepster stond. Haar schot ging helaas recht op de keepster af, die makkelijk kon redden. Langzamerhand vloeiden de krachten bij de meiden van FC Winterswijk weg en werd Grol weer sterker, maar uitstekend keepen van Sharon en verdedigen van Dominique, Karlijn, Emma en Jamilla leverde FC Winterswijk het eerste punt op, eindstand 2-2.

Meiden, uitstekend gedaan! Ga zo door, dan volgen er zeker nog meer punten dit seizoen.

Deel dit bericht