17-09
FC Winterswijk MC1 - Bon Boys MC1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver voor de C meiden van FC Winterswijk, de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen stond op het programma tegen Bon Boys MC1.
Met een selectie van 17 meiden was er voldoende ruimte om te wisselen, helaas kon Anouk vanwege een blessure niet mee doen.

FC Winterswijk kwam sterk uit de startblokken en had binnen 5 minuten al drie kansen, deze kansen waren helaas niet aan Laureen besteed. In de 8e minuut stuurde Laureen Annelot in de ruimte die keurig afrondde: 1-0. Hierna ging FC Winterswijk mee in het spel van Bon Boys en speelde de bal van achteruit steeds door het midden waardoor ieder aanval stuk liep.

In de rust werd er door de begeleiding op gehamerd dat er van achteruit rustiger opgebouwd diende te worden en de zijkanten gebruikt moesten worden, en dit had resultaat.
Na enkele gemiste kansen was het Marit (in haar 1e officiële wedstrijd!) die in de 40ste minuut voor de 2-0 zorgde. Nadat Naomi 5 minuten later met een prachtig afstandschot voor de 3-0 zorgde leek een grote score in de maak, maar Laureen, Annelot en Naomi kregen de grote kansen die ze kregen er niet in. Uiteindelijk werd het 3-0 waardoor we de tweede plaats op de ranglijst in nemen.

Een prachtig resultaat, zaterdag spelen we de uitwedstrijd tegen SV Dinxperlo MC1. Indien we zo spelen als in de tweede helft zijn er weer kansen op 3 punten.

Afgelopen zaterdag was voor de meiden afdeling van FC Winterswijk overigens een memorabele dag, voor het eerst in de geschiedenis wonnen alle meiden teams hun wedstrijd.
Uitslagen zaterdag 14 september:
FC Winterswijk MC1 - Bon Boys MC1              3 - 0
FC Winterswijk MD1 - Blauw Wit MD1              2 - 1
FC Winterswijk MD2 vrij
FC Winterswijk ME1 - FC Trias ME1                3 - 2
FC Eibergen ME1 - FC Winterswijk ME2          0 - 20

Goed gedaan meiden, ga zo door, dan kunnen we misschien voor het eerst een kampioenschap onder de meiden vieren.

Met vriendelijke groet,
Jeroen Fukkink

Deel dit bericht