08-04
FC Winterswijk MC1 - FC Zutphen MC1
Afbeelding: MC1 seizoen 2013-2014

Nadat ik een heerlijke wedstrijd op het hoofdveld tussen onze D1 en de D1 van FC Trias had bekeken, moesten wij met onze meiden tegen koploper FC Zutphen (7 wedstrijden, 7 keer gewonnen, 34 doelpunten voor en 4 doelpunten tegen) aantreden. Zoals vaker de laatste weken waren we helaas niet compleet, Wieke was ziek en op het veld bleek dat ook Myrthe zich slecht voelde en niet kon spelen. Gelukkig had Bente (MD2) al aangeven wel weer bij ons mee te willen spelen en ook Sterre (MD1) had wel zin om bij ons mee te doen.

Na een uitermate teleurstellende wedstrijd vorige week tegen Rekken (kansloze 3-0 nederlaag) moest het vandaag gaan gebeuren. Na duidelijke afspraken gemaakt te hebben begonnen we goed aan de wedstrijd, maar ondanks dat opende FC Zutphen na 10 minuten de score. Maar toen kwam onze beste periode van de wedstrijd. Met Annelot op rechts, Bente in het centrum en Jessy op links kwamen we steeds vaker in de buurt van het doel van FC Zutphen. Een mooie kans voor Bente belandde helaas net naast de paal, maar we werden steeds gevaarlijker en uiteindelijk was het Bente die 10 minuten voor de rust de dikverdiende gelijkmaker binnenschoot. FC Zutphen was geschrokken en kwam niet verder dan countervoetbal. Maar dat ze goede speelsters hadden bleek toen 1 minuut voor rust de aanvoerder met de bal aan de haal ging. In eerste instantie kon Sharon nog uitstekend redden, maar in de rebound schoof ze de bal beheerst binnen. Ruststand 1-2.

In de tweede helft liet FC Zutphen nog steeds niet zien waarom zij bovenaan staan en wij voorlaatste. Ondanks dat werd na 5 minuten de Zutphense linksbuiten vrijgespeeld en deze schoof de bal simpel in de korte hoek langs Sharon: 1-3. Daarna golfde het spel op en neer, een vrije trap van Laureen ging net naast en even later werd Laureen uistekend vrijgespeeld. Helaas kon zij de bal net niet langs de goed uitstormende keeper krijgen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd onze mooiste aanval, Laureen stuurt Bente de diepte in, deze passeert de keeper maar komt in een te moeilijke hoek terecht. Vanaf de achterlijn legt ze da bal keurig terug op Sterre die de bal over de lijn kan lopen: 2-3. In de laatste paar minuten hebben we werkelijk nog alles gegeven en leek de 3-3 ook nog mogelijk, maar helaas het mocht niet zo zijn.

Al met al was het een heerlijke wedstrijd om naar te kijken, waar veel in gebeurde en ook beide partijen volop kansen kregen. Een punt hadden we zeker verdiend, maar de gelukkigste heeft dit keer gewonnen en dat waren wij helaas niet.

Deel dit bericht