18-03
FC Winterswijk MC1 - Gendringen MC1
Afbeelding: MC1 seizoen 2013-2014

FC Winterswijk MC1 wint van Gendringen MC1

Na de uitwedstrijd van afgelopen woensdag tegen Pax (uitslag 0-0) stond nu de wedstrijd tegen Gendringen op het programma. Opnieuw was onze selectie niet compleet, Annelot was nog geblesseerd en ook Myrthe was er niet. Vanuit de MD2 kwamen Julia en Bente ons versteken, waarvoor dank.

Over de eerste helft valt niet veel te zeggen. Wij speelden evenals onze tegenstander matig, waardoor het spel op en neer golfde. Na 25 minuten mocht Gendringen een vrije trap nemen, de laatste vrouw van Gendringen legde de bal goed neer en had pech dat haar bal op de onderkant van de lat belandde en hierna gemakkelijk door keeper Sharon opgepakt kon worden.

Na de rust speelden we iets sterker naar voren, dat leverde in de 3e minuut al een kans voor Bente op maar haar inzet belandde naast het doel. Af en toe zag het er wel dreigend uit, maar er kwamen geen echte kansen. Ook Gendringen kon geen kansen creëren door prima verdedigend werk. In de 25ste minuut werd Bente aan de zijkant aangespeeld, ze speelde twee tegenstanders uit en schoot de bal fantastisch over de keeper in de verre hoek: 1-0. Hierna ging Gendringen wat verder naar voren spelen waardoor FC Winterswijk nog een paar mogelijkheden kreeg. Na een prachtige aanval via Bente en Laureen werd Britt alleen voor de keeper gezet, helaas ging haar inzet naast het doel.

Uiteindelijk een gelukkige overwinning voor onze C-meiden, met dank aan MD2-speelster Bente die een prachtig doelpunt maakte.

Deel dit bericht