30-09
FC Winterswijk MC1 - Hoeve Vooruit MC1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Hoeve Vooruit op het programma van de MC1, in tegenstelling tot vorige week speelden de meiden een geweldige wedstrijd. Nadat we ons vast hadden laten leggen op de foto voor de tribune van Jaspers vertrokken we samen op de fiets richting de Morgenzon. Zonder Anouk en Demi (beiden geblesseerd) begonnen we aan de wedstrijd. Vorige week tegen Dinxperlo begonnen we heel zwak maar na een week scherp trainen was de scherpte duidelijk terug bij de meiden. Hoeve werd vroeg onder druk gezet waardoor ze totaal niet aan voetbal toe kwamen. Een paar kleine omzettingen in de opstelling zorgden er voor dat het voetbal van onze meiden erg goed was. In de vijfde minuut ging Celine alleen op de keeper af, na een goede pass van Teri. Haar inzet belande helaas net naast het doel. In de achtste minuut veroverde Myrthe de bal op het middenveld, met een diepe pass zette ze Laureen alleen vrij voor de keeper, deze redde uitstekend maar in de rebound was het Celine die op juiste plek stond en de bal onberispelijk binnen schoot 1 – 0. Ook hierna speelde Winterswijk sterk en liet het de bal goed lopen, de buitenkanten werden gezocht, kortom er werd erg goed gespeeld. Na zo’n 20 minuten kwam Hoeve wat beter in haar spel en lieten ze zien dat zij ook uitstekend voetbal konden spelen. Dit resulteerde in de 25e minuut in de gelijkmaker, een goed terug gelegde bal werd prachtig in de kruising geschoten. Doelman Sharon was helaas kansloos en moest voor de eerste keer dit seizoen de bal uit het net halen 1 – 1.

Nog voor rust golfde het spel op en neer een hoekschop werd door een speelster van Hoeve op haar eigen lat geschoten en aan de andere kant werd een grote kans van Hoeve over geschoten. Na de pauze speelde Winterswijk vol op de aanval, dit leverde enkele mooie kansen op, zo had Annelot de 2 -1 op de schoen liggen maar kwam ze net niet aan afwerken toe. Aan de andere kant zorgden de gevaarlijke aanvallers van Hoeve continu voor dreiging. Maar door sterk verdedigen van twee kanten bleef het uiteindelijk 1 – 1. Het publiek was uiteindelijk de grote winnaar deze middag, ten eerste zagen ze heerlijke partij met goed voetbal en veel inzet van beide kanten, en ten tweede was het heerlijk genieten in het zonnetje. Er wordt wel eens gemopperd op een scheidsrechter (ook door mij) maar afgelopen zaterdag werd de wedstrijd uitstekend geleid door Eddy ten Dolle, dit kwam het spel van beide ploegen ten goede, dat mag ook wel eens gezegd worden.

Na 3 wedstrijden staan we gedeeld derde met 7 punten. Volgende week spelen we uit tegen AZSV, indien we zo spelen als afgelopen zaterdag is er weer een mogelijkheid de punten mee te nemen naar Winterswijk.

De overige meiden teams waren succesvol deze week, alleen de MD1 was kansloos.
 

Uitslagen zaterdag 28 september

FC Winterswijk MC1 Hoeve Vooruit MC1 1-1
FC Winterswijk MD1 Klein Dochteren MD1 0-5
Ulftse Boys MD1 FC Winterswijk MD2 0-2
FC Winterswijk ME1 FC Trias ME2 13-2
FC Winterswijk ME2 Longa'30 ME2 8-0
Deel dit bericht