02-12
FC Winterswijk MC1 - Ruurlo MC1
Afbeelding: MC1 seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag stond voor onze meiden van de MC1 de wedstrijd tegen Ruurlo op het programma. De MC1 trad aan zonder Evi, Naomi en Britt, gelukkig was Annelot weer fit zodat zij gewoon weer mee kon doen.

De eerste helft begon afwachtend van twee kanten, maar al gauw nam Ruurlo het initiatief. Een kleine onoplettendheid in de verdediging bij de meiden van FC Winterswijk werd meteen afgestraft door Ruurlo, hun sterke spits schoot de bal langs Sharon keihard in de touwen: 0-1. Een enorme domper omdat onze meiden al zo’n moeite hebben om te scoren. Onze meiden lieten zich door deze tegenvaller niet van de wijs brengen en gooiden er nog een schepje bovenop. Van achteruit werd Laureen gezocht die op haar beurt Anouk aanspeelde. Met een subtiel balletje over 3 meter wist Anouk Terri te bereiken, en met een slimme pass werd Celine door Terri alleen voor de keeper gezet: 1-1. Een prachtig uitgespeelde aanval. De MC1 had door dat er veel meer in zat en zocht nu volop de aanval. Een aantal schoten waren hiervan het gevolg. Zo schoot Anouk vanuit kansrijke positie naast, werd een schot van Annelot geblokt en werd het schot van Terri tegengehouden door de keeper van Ruurlo. Ruurlo werd in deze periode al helemaal niet meer gevaarlijk. Ruststand 1-1, en op naar de ranja. Welke ranja? De scheids had verteld dat de ranja gebracht zou worden, helaas hebben wij de ranja niet gezien!

Of het nu aan de niet gekregen ranja lag of aan de omzettingen binnen het team van Ruurlo, maar Ruurlo was de betere ploeg aan het begin van de tweede helft. Maar kansen kregen ze niet, ondanks dat het er af toe dreigend uit zag bleef onze verdediging goed overeind. Na een kwartier werd Laureen uitstekend door Demi vrijgespeeld. Een knap schot met haar linker leek de bal de kruising in te draaien, maar de bal vloog net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Annelot en Celine waren in de tweede helft een aantal keren gevaarlijk. Zo werd Annelot na een knappe actie hard onderuit gehaald door haar tegenstandster en een solo van Annelot werd helaas door de keeper onschadelijk gemaakt. Ook Julia kreeg nog een goede kans na een mooie combinatie met Celine, maar ook zij kon hem niet in het doel van Ruurlo krijgen.

Al met al een goede wedstrijd, al ben ik er van overtuigd dat we hem hadden kunnen en misschien wel moeten winnen, maar met een punt ben ik best tevreden.

Met nog twee wedstrijden te gaan hebben we nu negen punten uit negen wedstrijden. Opvallend detail is dat we maar 13 doelpunten tegen hebben, dat is nog minder dan kampioen Neede. Zaterdag thuis tegen Varsseveld en de week er op nog één keer volle bak tegen FC Trias, ook thuis.

Deel dit bericht