05-03
FC Winterswijk MC1 - SV Basteom MC1
Afbeelding: MC1 seizoen 2013-2014

FC Winterswijk MC1 verliest van SV Basteom MC1

Afgelopen zaterdag moest de MC1 hun eerder afgelaste wedstrijd tegen SV Basteom inhalen. Het team, dat het zonder Jessy en Isa moest doen, werd versterkt door Marloes, Naomi en Lotte.

Na een aarzelend begin van beide zijden ontstonden er kleine kansen aan beide kanten, de snelle linksbuiten van SV Basteom slingerde door onze defensie en scoorde na zo’n 10 minuten de 0-1. Hierna gingen we beter spelen. Een prachtige aanval opgezet door Annelot, Myrthe en Laureen belandde bij Lotte die helaas de bal naast schoot. Ook hierna gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Een diepe pass op Lotte leek een kans op te leveren, Lotte kon alleen door een overtreding binnen het strafschop gebied gestopt worden. Helaas zag de scheidsrechter dit anders, waardoor het spel door ging. En zoals zo vaak in het voetbal werd er in tegenaanval door SV Basteom gescoord. Onze verdedigers kregen de bal niet weg, waar Basteom wel raad mee wist: 0-2.

In de rust hebben we geprobeerd de meiden scherp te krijgen, wat duidelijk lukte. We speelden scherper dan in de eerste helft, en dit leverde een aantal kansen op. Naomi schoot de bal net naast en Lotte raakte de lat. Af en toe hadden de meiden van SV Basteom de mazzel dat ze exact op de juiste plek stonden, waardoor we er niet door kwamen. Na zo'n 20 minuten kreeg SV Basteom weer meer greep op de wedstrijd. Uiteindelijk maakten zij nog de 0-3. Een wedstrijd waarin we een lesje hebben gehad in effectiviteit. SV Basteom heeft 4 kansen gehad en 3 keer gescoord, wij kregen meer kansen maar scoorden niet.

Deel dit bericht