04-11
FC Winterswijk MC1 - Vios B. MC1
Afbeelding: MC1 seizoen 2013-2014

FC Winterswijk MC1 moest afgelopen zaterdag aantreden tegen koploper Vios B. MC1, de ploeg uit Beltrum had tot dusver 5x gewonnen en 1x gelijkgespeeld, daarentegen hadden wij uit 5 duels 8 punten verzameld. Onze MC1 had voorafgaand aan deze wedstrijd in 2013 nog geen enkele competitiewedstrijd op Jaspers verloren!

De start van de wedstrijd was wat aftastend van beide kanten met veel strijd op het middenveld, ook de over het algemeen kleinere meiden uit Beltrum gingen voorop in de strijd. De MC1 had een paar keer pech dat een steekbal niet helemaal lekker viel, verdedigend gaf de MC1 helemaal niets weg waardoor er voor de neutrale toeschouwer niet veel te genieten viel. Vijf minuten voor rust werd er slecht uitverdedigd door FC Winterswijk waardoor de linksbuiten van Vios B. door kon stomen richting de achterlijn vanwaar zij de bal keurig terug legde: 0-1. Niet verdiend, maar laten we het maar het geluk van de koploper noemen. Direct in tegenaanval creëerde de MC1 een grote kans maar na goed doorzetten van Celine verdween haar schot net naast het doel van Vios. Ruststand 0-1, al met al een uistekende eerste helft waarin wij zeker niet minder waren dan VIOS.

In de tweede helft had de MC1 moeite om het hoge tempo van Vios B. vast te houden, nu zag je duidelijk dat Vios B. enkele uitstekende speelsters in het veld had staan, maar ondanks dat bleef de MC1 proberen een bres in de verdediging van VIOS te slaan. Dit leverde enkele hoekschoppen op maar ook hieruit konden we helaas niet scoren, en zoals het dan vaak gaat besliste de uitstekende aanvoerder van Vios B. de wedstrijd 10 minuten voor tijd met een schot vanaf 25 meter. Dit was de beslissing in de wedstrijd, maar al met al hebben onze meiden een prima pot gespeeld tegen een ploeg die waarschijnlijk kampioen gaat worden.

Volgende week spelen we de derby tegen de meiden van FC Trias, aanvang 12.30 uur sportpark Jaspers.

Deel dit bericht