14-05
FC Winterswijk VR1 (zat) - AZSV VR2
Afbeelding: Zaterdag VR1  seizoen 20132014

FC Winterswijk vrouwen zaterdag herstelt eer tegen AZSV vrouwen.
Op een zeer natte zaterdag wonnen zij thuis met 3-0 van de vrouwen uit Aalten. Marloes Roerdink en Wietske van Dijk en Maartje Grevers waren trefzeker voor de zwarthemden.


Hoewel de grootste strijd al gestreden is, het meeste leed (bij tegenstanders dan) geleden is en ook de kater van het kampioenschap inmiddels echt wel is over gewaaid, stonden er voor de zaterdagvrouwen nog twee wedstrijden op het programma. Zaterdag 10 mei speelden de vrouwen hun 1 na laatste wedstrijd en was AZSV te gast op sportpark Jaspers.

Al de hele week was het droevig en regenachtig weer, de zaterdag bleek helaas geen uitzondering en zo traden de zaterdag-vrouwen aan op een zeer nat kunstgrasveld. Gelukkig veel beter bespeelbaar dan natuurgras, maar beide teams hadden in de beginfase zichtbaar moeite in de passing. FC Winterswijk zocht erg snel de diepe bal en speelde vaak de lange bal.

Kijkend naar de vrijwel lege bank van AZSV, was de constante dreiging naar voren zo gek nog niet. AZSV had slechts 1 wisselspeelster en zou het, vroeg of laat, waarschijnlijk niet meer op kunnen brengen te blijven terug- en oplopen. Vooral Vera Hietkamp viel op door een prima prestatie te leveren op een voor haar zeer onbekende positie. Als linksbuiten rekte zij het speelveld vaak uit en wist een aantal goede aanvallen op te zetten met Janet van Bree. In de spits voerde Marloes Roerdink haar rol ook met klasse uit. Dat ze een paar uur eerder, toen velen van ons op één oor lagen, nog 6,7 kilometer rende in de Batavierenrace was amper te geloven gezien haar tomeloze inzet. Ze bleef de druk opvoeren en bracht zichzelf of haar medespeelsters een aantal keren in scoringspositie.

De eerste grote kans kwam vanuit een prima aanval vanaf het middenveld. Via de linkerflank waren het Janet van Bree en Vera Hietkamp die hun tegenspeelsters het nakijken lieten en zagen de inmiddels opgekomen voorstopper Lesley te Kortschot vrij staan. Via Maaike Gerritsen werd zij, net iets te laat, ingespeeld. Haar schot ging maar rakelings langs de paal. AZSV leek hiermee gewaarschuwd, vlak na deze actie gaf de aanvallende middenveldster aan haar tegenspeelsters aan toch maar weer 4-3-3 te willen gaan spelen in plaats van 4-4-2. Lesley te Kortschot had zich duidelijk niet laten beïnvloeden door de andere formatie waarin de vrouwen uit Aalten speelden, maar maakte juist dankbaar gebruik van de ruimte die ze hierdoor kreeg. AZSV wist lange tijd niet echt gevaarlijk te worden. Evelien Blikman liet opnieuw zien over prima verdedigend vermogen te beschikken en ook Maartje Grevers en Anette Sloos stonden als een blok. AZSV liet wel zien dat het weggeven van corners gevaarlijk was. Vanuit deze hoekschoppen ontstonden een aantal spannende momenten voor het doel van de zwarthemden.
De 1-0 viel na ongeveer 20 minuten spelen voor de zaterdagvrouwen. Keepster Daisy Vreman staat inmiddels wel bekend om haar ferme uittrap en stond ook deze zaterdag aan het begin van een doelpunt. Haar pass belandde ruim over de middellijn, waar Marloes Roerdink veel attenter reageerde dan het centrale duo van AZSV. In haar rush naar de keepster koos zij voor de linkerhoek en trof doel.

Lange tijd leek er een tweede doelpunt in te zitten voor FC Winterswijk. Het had de overhand en wist de bal steeds beter rond te spelen. Via beide flanken of dwars door het hart van de verdediging werden er schitterende aanvallen opgezet, maar het doel bleef leeg. Vlak voor rust bediende Marloes Roerdink, Maaike Gerritsen nog met een schitterende pass. Met een bekeken schot probeerde laatstgenoemde de keepster te verschalken door de bal over haar heen in het doel te plaatsen. In plaats van het geluid van gejuich weerklonk echter het geluid van een bal die uiteen spat op het aluminium. Met deze kleine voorsprong voor FC Winterswijk gingen beide teams rusten.

Na de rust lag de bal binnen een paar seconden in het doel van AZSV. Deze goal kwam helaas niet op het scorebord, want het was pupil van de week Brianne die de aftrap mocht nemen. Brianne, sorry dat we dit aan het begin van de wedstrijd vergeten zijn en bedankt voor de gezelligheid! De eerste 20 minuten in de tweede helft hadden de zaterdag-vrouwen het zwaar. Door het invoeren van een aantal veranderingen was het weer even zoeken naar de juiste posities en door de constante druk die AZSV op de defensie uitvoerde kon FC Winterswijk zich lange tijd niet herpakken. Hierbij dient direct een groot compliment aan de verdediging gemaakt te worden die deze wedstrijd liet zien op karakter duels te winnen en ook in wisselende formaties te staan als een huis. Wellicht ietwat tegen de verhoudingen in viel het tweede doelpunt voor FC Winterswijk na ruim 20 minuten voetballen. Wietske van Dijk wipte zeer handig de bal over haar tegenstander heen, zag de keepster ver uit haar doel komen en zag geen andere mogelijkheid dan opnieuw haar tegenstander te vernederen middels een schitterend schot over de Aaltense goalie heen.

Niet veel later was het de beurt aan Maartje Grevers. Sinds haar goal tegen SP Eefde lijkt ze de smaak te pakken te hebben. Na een uitstekende rush langs de zijlijn leek zij de bal voor te willen zetten. Haar medespeelsters riepen haar echter toe het zelf te proberen en dit deed ze gelukkig dan ook. Strak, hard en hoog vloog haar schot de touwen in, waarna Maartje richting de hoek van het veld rende om één van de zo vaak besproken manieren van juichen eindelijk in uitvoering te brengen. Ze pakte de cornervlag, hield deze op als zijnde een geweer en ‘schoot’ haar teamgenoten Wietske van Dijk en Maaike Gerritsen naar de grond.

Met deze 3-0 voorsprong was het een kwestie van de wedstrijd uitvoetballen. Bijna leek er nog een glorieus moment in te zitten voor keepster Daisy Vreman. Al weken roept ze een penalty te willen nemen en smeekt ze haar teamgenoten er één te versieren. Nou zijn schwalbes aan de meesten van ons niet besteed, maar dat bleek afgelopen zaterdag ook niet nodig. Een schitterende steekpass van Wietske van Dijk zette Maaike Gerritsen helemaal vrij in haar weg richting de goal en met haar tegenspeelster achter haar dribbelde zij het 16-metergebied in. Hoe het precies ging is niet helemaal duidelijk aangezien de schrijfster van dit verslag zelf lijdend voorwerp werd in deze situatie. Ze werd in ieder geval hard naar de grond gewerkt en in de scrimmage die vervolgens voor de goal ontstond trok AZSV aan het langste eind. De, verder overigens uitstekend fluitende, scheidsrechter hield het fluitje in zijn zak en Daisy Vreman moest in haar doel blijven staan.

Hoe dan ook een prima overwinning die ’s avonds gevierd werd met een zoals altijd heerlijk etentje bij de sponsor. Steakhouse Vivaldi, bedankt! Zaterdag 17 mei spelen de zaterdag vrouwen hun laatste competitiewedstrijd om 15:00 op sportpark Jaspers.

Op de dinsdagavonden 20 & 27 mei zijn ze nog te bewonderen op het recreatief toernooi dat tevens op sportpark Jaspers gehouden wordt. Houd de website van FC Winterswijk in de gaten voor een volledig programma.

Deel dit bericht