30-09
FC Winterswijk VR1 (zat) - csv Apeldoorn VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1  seizoen 20132014

Op zaterdag 28 september ontvingen de vrouwen van het zaterdagteam van FC Winterswijk de speelsters van csv Apeldoorn. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd de teamfoto gemaakt. Hoewel alle 17 speelsters zonder moeite lief lachend op de foto pasten bleek echter dat er op het wedstrijdformulier slechts ruimte is voor 16 namen. Trainer Bert sprak terecht van een luxeprobleem en besloot Juliët Abbink te vragen deze wedstrijd niet mee te spelen. Juliët stemde hiermee in en droeg alsnog haar steentje bij aan de wedstrijd door te fungeren als actiefotografe.

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen de Winterswijkse vrouwen op zoek naar een treffer. Jolanda was de eerste die de keepster op haar krachten testte. Uit dit schot bleek direct dat de keepster van csv Apeldoorn onzeker in de goal stond. Waar het zwakke punt van Apeldoorn dus vooral in de verdediging lag, waren zij op het middenveld en voorin behoorlijk sterk. Met strakke combinaties en snel samenspel speelden zij de Winterswijkse vrouwen met enige regelmaat weg. Het ontbrak hen voorin echter aan schotkracht, waardoor deze aanvallen niet uitmondden in een achterstand voor FC Winterswijk. Vroeg in de eerste helft werd Jolanda Smit goed weggestuurd door Sandra Wiggers. Ver links van de goal en dichtbij de achterlijn zag zij geen andere mogelijkheid dan de bal blind, maar strak voor te geven met het vertrouwen dat haar medespeelsters aansloten. Wietske van Dijk beschaamde het vertrouwen van Jolanda niet en schoot de voorzet strak binnen. Niet veel later werd de score verdubbeld met een soortgelijke goal. Dit keer was het Sandra Wiggers die de assist op haar naam kon schrijven. Ook zij kwam na een korte actie goed door via de linkerflank en bediende de opnieuw goed opkomende Wietske van Dijk, die de bal in de touwen werkte. csv Apeldoorn liet zich door deze 2-0 achterstand niet uit het veld slaan en bleef goed voetballen. Door veel balverlies op het middenveld kregen zij steeds meer grip op de wedstrijd. Geheel tegen de verhoudingen in lukte het FC Winterswijk toch om de score uit te breiden. Dit keer was het Jolanda Smit die met een bekeken schot vanaf het 16-metergebied de keepster verschalkte en de stand zo op een ruime 3-0 voorsprong bracht. Maaike Gerritsen had enkele keren hiervoor ook geprobeerd de keepster met schoten van afstand te verrassen, maar zag deze telkens naast gaan. Dit keer besloot ze daarom haar geluk van iets dichterbij te beproeven. Na een pass van Sandra Wiggers kon zij in het 16-metergebied een speelster voorbij spelen en de bal het net in werken. Met nog 10 minuten te spelen wist csv Apeldoorn toch nog een goal te creëren uit een goed opgezette aanval. De vrouwen van FC Winterswijk waren overal net een stapje te laat waarna ook keepster Daisy Vreman het eerste tegendoelpunt in de competitie niet kon voorkomen. Niet veel later stond zij echter aan het begin van het vijfde doelpunt van FC Winterswijk. Na een moment waarop een speelster van FC Winterswijk verzorgd werd, gaf de scheidsrechter door middel van een fluitsignaal het hervatten van de wedstrijd aan. Direct hierna vroeg Wietske van Dijk om de bal. Daisy Vreman twijfelde geen moment en stuurde Wietske met een uitstekende lange bal weg. De scheidsrechter liet doorspelen en omdat alle speelsters (met uitzondering van de keepster) van csv Apeldoorn nog bij hun dug-out stonden was de weg naar de goal voor Wietske volledig vrij. Met een strak schot scoorde Wietske haar derde goal van de dag.

Zoals ook in de wedstrijd tegen v.v. Dieren gingen de vrouwen uit Winterswijk dus met een ruime voorsprong de kleedkamer in. Het devies van trainer Bert was dit keer opnieuw niet anders dan voorgaande wedstrijd. Scherp blijven voetballen en de eerste 15 minuten van de tweede helft proberen een goal te forceren. Bert spoorde zijn team aan om scherp te blijven en waarschuwde hen voor onverwachte tegengoals en misschien nog wel een penalty.

De vroege goal in de tweede helft kwam voor de vrouwen uit Winterswijk vanuit onverwachte hoek. Dit keer was het Vera Hietkamp die erg goed opkwam vanaf eigen helft en de vrouwen uit Apeldoorn vanaf 7 meter, met een bekeken boogballetje over de keepster heen, de genadeklap gaf. Tenminste, een genadeklap was het geweest tegen v.v. Dieren. De vrouwen uit Apeldoorn verdienen echter een compliment voor hun doorzettingsvermogen. Zij bleven geloven in een goede afloop hoewel het zoeken naar goals wel gepaard ging met veel duw- en trapwerk en een aantal gemene overtredingen. Hun harde werk leverde hen na 15 minuten spelen dan toch een goal op. FC Winterswijk probeerde op haar beurt kansen te creëren, maar stond vooral veel op eigen helft te voetballen en wist er nauwelijks uit te komen. Toen de spits van csv Apeldoorn op een gegeven moment haar weg naar de goal maakte, de bal te ver voor zich uitspeelde en vervolgens door twee verdedigsters van FC Winterswijk aangepakt werd, bleken de waarschuwingen van trainer Bert in de rust niet ten onrechte te zijn gegeven. De door hem voorspelde mogelijke penalty werd gegeven en bracht de stand op 6-3. Ondanks het feit dat de vrouwen uit Apeldoorn ook na deze goal nog veel aan de bal waren en nog een aantal kansen wisten te creëren kwam de overwinning voor FC Winterswijk niet meer in gevaar. Na 90 minuten spelen werden de 3 punten dan ook aan de vrouwen van FC Winterswijk toegeschreven.

Een wedstrijd waarin CSV Apeldoorn het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij was, maar FC Winterswijk beter met de kansen wist om te gaan. Volgend weekend spelen wij een uitwedstrijd tegen de nummer 7 op de ranglijst: FC RDC uit Deventer.

Deel dit bericht