14-10
FC Winterswijk VR1 (zat) - DZC '68 VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1  seizoen 20132014

FC Winterswijk vrouwen zaterdag behouden ongeslagen status

Op zaterdag 12 oktober 2013, stond de wedstrijd tegen DZC ’68 op het programma voor de zaterdag vrouwen van FC Winterswijk. Een tegenstander die gerust een ‘angstgegner’ genoemd mag worden. Vele malen eerder speelden de Winterswijkse vrouwen al tegen deze ploeg en vele malen werd er verloren. Met het besef dat de 3 punten de laatste 2 ontmoetingen naar FC Winterswijk gingen en het feit dat DZC ’68 slechts 1 wedstrijd gespeeld heeft dit seizoen werd er toch vol goede moed begonnen aan de wedstrijd.

Al snel werd duidelijk dat dit niet het DZC ’68 was, waar de Winterswijkse vrouwen zo vaak tegen gespeeld hadden. De gevreesde buitenspeelsters waren nergens te bekennen en ook een aantal andere speelsters mistten. DZC ’68 bleek vanaf het begin van de wedstrijd zowel conditioneel als fysiek niet op volle krachten te (kunnen) spelen. Dit leverde veel ruimte op voor de speelsters op het middenveld en voorin. De eerste goal liet dan ook niet lang op zich wachten. Jolanda Smit kwam vanaf rechts goed door, kapte haar man uit en zag Wietske van Dijk vrij staan in het 16-metergebied. Wietske kreeg met het inspelen van de bal alle ruimte om deze aan te nemen, deed dit dan ook en kon zo niet anders dan scoren. Zoals gezegd ontstond er ook op het middenveld veel ruimte. De centrale middenveldster van DZC ’68 had zichtbaar last van haar knie(blessure) en gaf hiermee Maaike Gerritsen alle ruimte om het spel te verdelen. Linkshalf Sandra Wiggers deed hier ook haar voordeel mee. Ze was vaak haar tegenspeelster te slim af door snel op te komen. Na een pass van Maaike zag zij haar kans schoon en bracht met een strak schot FC Winterswijk op een 2-0 voorsprong. In het restant van de eerste helft bleef het spelbeeld gelijk. DZC ’68 wist nauwelijks gevaarlijk te worden in de aanval. Zodra zij op de helft van de vrouwen uit Winterswijk kwamen wisten de achterhoedespeelsters hier prima uit te komen. Onder aansturing van laatste vrouw Lesley te Kortschot werden ballen onderschept en werd er vervolgens geprobeerd om via de flanken een nieuwe aanval op te zetten. Zowel rechtsback Petra Schreurs als voorstopper Christel Sloetjes deden goed mee in de aanval, waardoor er mooie combinaties ontstonden. Lange tijd lukte het de vrouwen uit Winterswijk echter niet om de score verder uit te breiden. De keepster van DZC ’68 stond met een aantal knappe reddingen de derde goal in de weg. Ruim 10 minuten voor rust werd er dan toch een gaatje gevonden. Jolanda Smit, die slechts één helft zou kunnen meespelen, liet haar team met een gerust hart achter door tussen 2 man uit te komen en de derde goal van de dag te maken met een geplaatst schot in de hoek.

Na rust bleef DZC ’68 FC Winterswijk veel ruimte geven. Met deze ruimte bleven dan ook goede combinaties opgezet worden. In de tweede helft waren het vooral linksback Maartje Grevers en rechtshalf Janet van Bree die de vrouwen uit Doetinchem hoofdpijn bezorgden. Door strakke passing, goed doorbewegen en knappe combinaties langs de zijlijn droegen zij bij aan verzorgde aanvallen van Winterswijkse zijde. Het ontbrak FC Winterswijk vaak aan scherpte bij de laatste pass, waardoor het doel net niet bereikt werd. Het inbrengen van speelster Wilma Wiggers zorgde voor wat vraagtekens bij een aantal speelsters van DZC ’68. “Hoe oud is zij?” werd er vol verwarring gevraagd. Wilma vergrootte zoals wel vaker de verwarring bij de tegenstanders door attent te reageren op een schot op goal. De nieuw ingevallen keepster liet de bal los en Wilma tikte deze beheerst binnen. Wellicht raakte zij daarna de hand van de keepster van DZC ’68. Hoewel ook de keepster van DZC ’68 wel toegaf dat de goal terecht was zag de prima fluitende scheidsrechter hier jammerlijk genoeg een overtreding in en keurde de goal af. FC Winterswijk verzuimde in de tweede helft een monsterscore neer te zetten. Er werd goed gevoetbald, maar de schoten op doel en cornerballen liepen telkens op niets uit. De Winterswijkse defensie hoefde slechts een enkele keer in actie te komen en kon van achteruit het spel goed bekijken. Toen een bal door een verdedigster van DZC ’68 door het midden werd weggewerkt en hard op Christel af kwam, leek het dan ook alsof zij besloot het dan maar zelf af te maken. Vanaf 35 of 40 meter haalde zij zonder twijfelen aan. Met een ruime boog vloog de bal richting het doel van DZC ’68. De spanning was voelbaar en de angst op het gezicht van de Doetinchemse goalie werd zichtbaar groter. Terecht bleek een seconde later toen de bal over haar heen het goal in vloog. Met dit heerlijke afstandsschot bepaalde Christel de eindstand op 4-0. Een terechte overwinning waarmee de zaterdag vrouwen van FC Winterswijk hun ongeslagen status behouden.

Zaterdag 26 oktober is de eerstvolgende wedstrijd voor FC Winterswijk vrouwen. Dan staat de uitwedstrijd tegen FC Eibergen op het programma.

Deel dit bericht