28-01
FC Winterswijk VR1 (zat) - FC Eibergen VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1  seizoen 20132014

FC Winterswijk vrouwen pakt opnieuw 3 punten in oefenduel tegen een vooral fysiek sterk FC Eibergen.

Tijdens de eerdere ontmoeting in de najaarscompetitie wist FC Winterswijk vrouwen in Eibergen niet verder te komen dan een treurig 1-1 gelijkspel. Met nog een week te gaan tot de officiële start van de tweede helft van de competitie zou winst op FC Eibergen zowel een goedmakertje zijn van de eerder gespeelde wedstrijd, als ook een oppepper om de komende tegenstanders vol zelfvertrouwen tegemoet te treden.

Ruim 40 minuten voor aanvang van de wedstrijd stonden de vrouwen van trainer Bert Klein Geltink dan ook al op het veld, terwijl de vrouwen uit Eibergen ruim 25 minuten later arriveerden. Na het eerste fluitsignaal was hier echter weinig van te merken. FC Eibergen begon, evenals de Winterswijkse vrouwen, scherp aan de wedstrijd. Er werd aan beide zijden goed gevoetbald en de onderlinge duels werden met veel inzet aangegaan. De Winterswijkse formatie kreeg langzamerhand steeds meer grip op de wedstrijd en was na ruim 10 minuten spelen de bovenliggende partij. Maaike Gerritsen brak de wedstrijd open na 20 minuten spelen met een knap schot. In het 16-metergebied werd zij aangespeeld door Wietske van Dijk, trok iets naar binnen en schoot vervolgens onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Hierop voerde FC Eibergen de fysieke druk hoger op. Met veel duw-, trap- en trekwerk zetten zij de Winterswijkse defensie onder druk. Na een aantal kansen, die goed gekeerd werden door keepster Daisy Vreman en haar achterhoede, leek de aansluitingstreffer echter toch niet te vallen. FC Eibergen was niet nauwkeurig genoeg in de laatste paar meters richting goal en gaf met het doorschuiven van de voorstopper veel ruimte weg achterin. Met nog 15 minuten op de klok viel vrij onverwachts alsnog de aansluitingstreffer. Centrale verdedigster Lesley te Kortschot, die lange tijd prima verdedigend werk verrichtte, verslikte zich in de spits van FC Eibergen die na het onderscheppen van de bal alleen op de Winterswijkse goalie afging en dit moment direct afstrafte door de bal in de touwen te schieten. Met deze gelijke stand dachten de vrouwen uit Eibergen te gaan rusten, maar FC Winterswijk-speelster Marloes Roerdink dacht hier duidelijk anders over. Vanuit opnieuw een counteraanval stuurde Wietske van Dijk Jolanda Smit weg. Jolanda Smit zette vervolgens een 1-2-tje op met Wilma Wiggers waarna de hoek richting goal voor haar zelf vrij klein geworden was. Jolanda had vervolgens oog voor haar omgeving en bediende de uitstekend opkomende Marloes, die haar tegenspeelster ver achter zich had gelaten en zo simpel kon binnentikken bij de tweede paal. Zo gingen de Winterswijkse vrouwen toch nog met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat FC Eibergen vrijwel al haar kruit in de eerste helft verschoten had. FC Winterswijk kwam steeds beter in haar spel, liet de bal snel van voet naar voet gaan en de gasten uit Eibergen waren niet bij machte om dit goede positiespel te ontregelen. Breekpunt in de wedstrijd was de 3-1 die na een voorzet van Jolanda Smit zeer ongelukkig door een eigen speelster van FC Eibergen in het doel werd gewerkt. De vierde goal volgde kort hierna toen Marloes Roerdink in een overvol 16-metergebied precies het gaatje tussen de verdedigster, de doelvrouw en de paal wist te vinden. Na deze goal zakte Eibergen steeds meer terug op eigen helft, liet de Winterswijkse vrouwen het spel bepalen en probeerde het slechts een enkele keer vanuit de counter tot scoren te komen. Achterin werden deze aanvallen vaak vrij snel gekeerd, tot grote frustratie aan Eibergse zijde. Deze frustratie uitte zich in een steeds fysieker spelbeeld. FC Winterswijk liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan en luisterde naar de opdracht van trainer Bert. Het ging duels zoveel mogelijk uit de weg door de bal snel rond te spelen. Uit een van deze combinaties zag Maaike Gerritsen Jolanda Smit richting doel wijzen, waarna zij haar wegstuurde. De hoek naar de goal werd kleiner, maar Jolanda Smit twijfelde geen moment en promoveerde deze pass tot een doelpunt. Na deze 5-1 beloonde Wilma Wiggers het publiek, dat de snijdende kou trotseerde, voor hun komst met een prima crosspass op Wietske van Dijk. Laatstgenoemde deed hier bijna een schepje bovenop, maar zag haar vlammend schot net de bovenkant van de lat schampen en zo achter het doel belanden. Ook deze wedstrijd was linksback Maartje Grevers weer dichtbij een treffer toen een schot van Jolanda vlak voor de goal langsging, maar ze deze net niet wist binnen te schuiven. Veel van de aanvallen in de tweede helft gingen via de rechterflank waar vooral Janet van Bree een compliment verdient voor haar tomeloze inzet. Petra Schreurs was als rechtsbuiten met bekeken passes en kaatsen ook een belangrijke factor aan de rechterflank. De wedstrijd werd 10 minuten voor tijd besloten met een zesde goal. Jolanda Smit loerde al de hele wedstrijd op een moment van onscherpte bij de Eibergse defensie. Dit wachten werd beloond toen de centrale verdedigster lang wachtte met het inspelen van de bal. Jolanda veroverde de bal, zag de keepster nergens en schoot strak binnen in de rechterhoek.

Na afloop maakte de trainer van FC Eibergen de Winterswijkse vrouwen nog een compliment voor het vertoonde spel en kunnen de zaterdagvrouwen terugkijken op een prima wedstrijd waarin de overwinning behaald is door als team te blijven voetballen.

Deel dit bericht